АСТРОХОРОСКОП ЗА 01.01 - 16.01.2023

 ОВЕН

 През първите две седмица от януари проверете внимателно финансовите документи и банковите извлечения за пропуски, които ще ви изненадат с парични загуби. Разчитайте на интуицията си, ако се налага да убеждавате някого във вашата правота. Новите идеи са причина да не завършите започнатото във ваша вреда, особено при ретроградното движение на Меркурий. Емоцията пречи на работата ви. Не изливайте гнева си на околните. Те не са виновни за проблемите, които имате в началото на годината. Обърнете внимание на здравето си. Предразположени сте към емоционален срив и болести. Ако сте семейни или обвързани в сериозни отношения, не се впускайте в нова сексуална връзка. Несемейните ще срещнат своята половинка.

 ТЕЛЕЦ

 През първите 15 дни на периода  ваши неприятели неочаквано може да усложнят живота ви. Бъдете внимателни и не споделяйте плановете си, дори и да са само в мислите ви и да не е дошъл мигът на тяхното начало. Отложете начинанията заради ретроградния Меркурий.  Не се отпускайте, бъдете дейни, но не допускайте съвети от хора, които нямат право на намеса в задълженията ви.  Отложете деловите разговорите за разискване на служебни недоразумения, дори и ако отказът ви създава проблеми. Намерете време за себе си  и се усамотете, за да си отдъхнете от хора и разговори. Погрижете се за здравето си. Приключете стара любовна връзка, която ви създава проблеми в семейния живот и ще разруши брака ви.

 БЛИЗНАЦИ

 От първия ден на периода печелите уважението на колегите си. В същото време ви използват роднини. Не давайте заеми. След време ще се наложи да водите дела, за да си ги върнете. Не се намесвайте във финансовите проблеми на ваш приятел. Не бъдете вредно откровени за себе си и не споделяйте бъдещите си планове. Начинанията, въпреки ретроградния Меркурий, се развиват по план и ви зареждат с увереност, ако сте отговорни. Бъдете внимателни и не допускайте проблеми в  отношенията заради вашата нервност, преминаваща в агресия. Обърнете внимание на здравето си, за да не превърнете оплакванията си в хронични. Съхранете го с позитивизъм. Нараства чарът ви. Ще привлечете вниманието на противоположния пол и ще уговорите романтична среща.

 РАК

 Дните в началото на периода не позволяват да отлагате спешен делови разговор, въпреки че Меркурий е ретрограден,  защото ако го проведете и изясните отношенията си ще избегнете неочаквани проблеми. Предстоят ви сериозна работа и делови срещи, които са от огромно значение за вашите бъдещи планове. Не си позволявайте забележки към вашите колеги. Ако ги предизвикате с критиката си и спорите ще се изпокарате, вместо да работите в сговор. Ако пътувате и вие шофирате, бъдете внимателни, защото сте разсеяни и уморени и не са изключени проблеми, докато управлявате автомобила. Здравето ви е нестабилно. Бъдете внимателни. Съществува опасност от травми. Не се учудвайте, ако до средата на месеца ви зарадва романтично приключение.

ЛЪВ

 През първите две седмици на януари, въпреки ретроградния Меркурий ще осъществите плановете си с постоянство. Не се притеснявайте и не изпадайте в депресия заради среща с ваши колеги, които не ви подкрепят. Приемете помощ, ако ви я предложат неочаквано.  Решете дали е добре да поставите ново начало, или е по-полезно за вас да се отдадете на рутинните си служебни занимания. В двата случая резултатите ще са добри. Предпазвайте се от недобронамерени познати, които ще ви се обадят и ще искат услуга. Откажете, за да не претърпите неочаквани загуби.  Обърнете внимание на здравето си. Главоболието е признак за преумора или завишено кръвно налягане. Поведението ви е озадачаващо. Решите ли да избързате с разговори и изясняване на отношенията с половинката си, ще си създадете проблеми.

 ДЕВА

 Първата половина на месеца ви обещава благоприятни промени. Ще се наложи да се свържете с хора, които могат да са ви полезни. Не критикувайте пред тях ваши конкуренти, за да не създадете погрешно неприятно впечатление, а извлечете полза за себе си. Уговорили сте среща с банкови служители, за да преговаряте за финансиране на ваш проект. Преценете дали си струва да взимате кредит, за да не ви подведат с условията. Рискованите начинания ви гарантират провал особено при ретроградния Меркурий. Проверете внимателно счетоводния баланс на фирмата си. Въпреки доброто здраве сте предразположени към стомашни проблеми. Не се изненадвайте, ако се увлечете в нова романтична връзка. Ако сте семейни разправията ще е бледен отблясък на решението за раздяла.

 ВЕЗНИ

 От началото до средата на месеца пред вас са две възможности - да ви е трудно заради ината ви или да жънете с разум успехи. Не се сърдете, ако ви отправят градивна критика и не отговаряйте на близките и колегите си нападателно и агресивно, защото ви помагат, а резултатът ще ви изпълни със задоволство въпреки ретроградния Меркурий. Преценете дали си струва да отидете на  делово събитие. Периодът ви е наситен с работа, но и с уреждане на пътуване, което е по-важно.  Запазете спокойствие при разговорите. Обмислете предстоящите промени. Здравето ви е добро, въпреки, че не са изключени проблеми със зрението. Преумората ще изчезне, ако се отдадете на романтични мигове с любимите си. Възможно е да срещнете нови приятели, които ще обогатят живота ви.

 СКОРПИОН

 От първия ден на месеца сте дейни и напористи. Въпреки това  ви очакват разочарования, породени от прибързани решения и заради ретроградния Меркурий. От вас зависи да ги избегнете с такт и търпение. Настроението ви е променливо, но успехът няма да ви изостави, ако сте отговорни към задълженията си. По ваша преценка отменете деловите срещи и не провеждайте разговори с вашите колеги и партньори, ако ще доказвате заядливо пропуските им. Заемете се с преките си професионални отговорности. Творческата работа, но и всяка друга професия ви носи доволство. Здравето ви е нестабилно, защото сте решили, че не сте обичани или че ви изневеряват. Ако се окаже вярно, ще се разочаровате от поведението на вашата половинка и ще прекратите отношенията си.

 СТРЕЛЕЦ

 През първите две седмици на януари премълчавайте и не влизайте в спор, ако не ви засяга. Намесата ви може да е причина за дистанцията на хората около вас. Не се опитвайте да надскачате себе си. Ако сте на работа и се преуморите, може да не завършите задачите си в указания срок и да търпите парични санкции, особено при ретроградния Меркурий. Напрегнати сте заради спешни задачи, които сте длъжни да завършите, въпреки че не са ви по вкуса. Не се занимавайте със странични проблеми и не позволявайте на вашите колеги да ви разсейват.  Ако сте търпеливи, ще се справите в срок. Здравето ви е стабилно. Ще успеете да разрешите сложен личен проблем. Предпазвайте се от нови запознанства с противоположния пол, защото Венера не е на ваша страна.

 КОЗИРОГ

 От първия ден и до средата на месеца се справяте блестящо с работата си. Отложете деловите пътувания, защото задачите ви,  са по-важни от командировките. Меркурий е ретрограден, затова не допускайте заради вашата наивност да ви използват за чужда кауза, както и да ви притесняват с безпричинна критика. Гонете своите цели и директно отказвайте да се съобразите с исканията на вашите колеги и партньори.  Бъдете решителни, но и умерени. Промените са във ваша полза, ако сте разумни. Трудно ви е да поговорите с близките си и се криете на работното си място, а когато колегите ви искат да разговаряте за нещо, което ги потиска си взимате почивен ден. Пазете се от травми, за да бъде здравето ви стабилно.   Романтичното ви увлечение върви към раздяла и душевни рани.

 ВОДОЛЕЙ

 През първите две седмици на януари сте прекалено емоционални. Меркурий е ретрограден, затова бъдете особено внимателни на пътя. Не бива да се тревожите заради странното и обидно поведение на ваш колега, който отказва да се съобрази с наложения начин на работа, въпреки че ви носи полза. Планирайте внимателно разходите си, за да не нарушите още в началото на годината  финансовия баланс на вашата фирма или личните си спестявания. Очакват ви изключителни професионални резултати. Здравето ви е стабилно и ви изкушава да залитате в крайности с храненето. Не прекалявайте. Съветът ми е в дома си да не проявявате ината си и ще настане спокойствие. Не забравяйте, че близките ви се нуждаят от вашето внимание. Очаквайте романтична среща.

 РИБИ

 През първите две седмици на месеца сте изпълнени с желание за активна работа, защото знаете, че тя ще ви донесе приходи и признание, но Меркурий е ретрограден. Анализирайте работата си, за да извлечете  полезната информация, която ви е необходима. През втората седмица на месеца ви предстои да вземете решение, свързано с желанието ви да смените работното си място. Преценете дали сте готови в този момент да поемете нови отговорности. Предприемайте само разумни промени. Начинанията ви носят очакваните резултати, отново ако сте разумни. Периодът е изключително неблагоприятен за търговците. Обърнете внимание на здравето си. Внимавайте с храната. Вечер очаквайте проблеми в семейството или с любимите си хора. Не проявявайте капризи и чуйте какви са желанията им. Романтичните мигове  ще ви заредят със сили.