„Всички латинотанцьори у нас заслужават да имат бачата на български“. Това заяви в ефира на bTV Radio младата певица Кики Рубин по време на представянето на авторската си песен  "Знаеш ли", написана в музикалния стил от Доминиканската република. Песента е вдъхновена от лятна любовна история в Созопол.

„„Знаеш ли“ е вътрешен диалог. Това е крачка напред да надживеем преживяванията си", твърди очарователната изпълнителка, наричана често "рубинът на българската бачата". Песента ще бъде представена през септември в Кос, Гърция и през ноември- в Мюнхен, Германия.

Чуйте повече от интервюто на Георги Митов с Кики Рубин, разположено в звуковия файл:

„Пея бачата около 2 години. Танците дойдоха съвсем естествено. Има нови подразделения на този латиностил. Испания например е меката на bachata sensual. Много е модерно в бачата да има смесване на стилове, за да има за всеки по нещо“, споделя Кики Рубин. „Салсата е по-експресивна, весела и динамична. В бъдеще бих творила в този стил“, допълва тя.

 

Неслучайно талантливата изпълнителка участва на редица латино фестивали, от които World Stars Romantic Festival, Sunny Bachata Week, National Salsa Congress, Music and Dance Festival и др; подгрява световно известната бачата изпълнителка Dama, на концерта й в Sofia Live Club. 

Ключов момент в кариерата й е дует с гватемалския изпълнител Ноел Кабрера в песента му "No te tengo" /"Не те притежавам"/.  „Направихме записите дистанционно – аз от България, а той от Ню Йорк. С Кабрера се запознахме чрез социалните мрежи", признава Кики Рубин.

Певицата е завършила оперно пеене в 144 СУ „Народни будители“ в София, а в момента приключва обучението си по „Поп и джаз пеене“ в НБУ. „Обичам класическата музика, а за да изпълнявам собствените си песни, трябваше да сменя жанра“, пояснява Кики Рубин, която от две години покорява сърцата на публиката с изпълненията си на латиноамерикански репертоар.