Утре, 13 март, от 19.00ч. в зала 1 на НДК ще се състои откриването на 28-мото издание на София филм фест. Той ще започне с прожекцията на новия български филм "Клопка". 95-минутната българо-германска копродукция среща зрителите с чешита със силно развито чувство за собствено достойнство Йово Божека, който живее усамотено на брега на река Дунав в хармония с природата и животните в малкия си своеобразен зоопарк.
 
 
Когато местният олигарх, с подкрепата на кмета и началника на полицията, започва печеливш за него, но опасен за хората проект за хранилище за ядрени отпадъци край града, Божека се оказва единственият, който може и смее да му се противопостави.
 
Режисьор е Надежда Косева, сценарий - Боян Папазов
Оператор - Кирил Проданов
Музика - Ашер Голдшмит
С участието на - Александър Трифонов, Яница Атанасова, Дан Николов, Михаил Стоянов, Камен Калев, Николай Тодоров, Николай Чобански
Продуценти - Владимир Андреев, Херберт Шверинг, Кристине Кяук
 
 
Чуйте повече от интервюто на Георги Митов с режисьорката Надежда Косева и актьора Александър Трифонов, разположено в звуковия файл:

 
28-ият международен филмов фестивал София Филм Фест очаква своите зрители от 13 до 31 март 2024г. Официалното откриване е на 13 март в Зала 1 на НДК, а билетите за всички прожекции вече са в продажба.

Фестивалът се организира от Арт Фест под патронажа на Столична община,с подкрепата на Министерството на културата, ИА „Национален филмов център“ и програма „Творческа Европа“ МЕДИА на Европейския съюз, в партньорство с културни институти, спонсори, организации и приятели.

Богатата фестивална програма включва 143 пълнометражни игрални, документални и анимационни филма,както и специална селекция от близо 20 късометражни филми от 53 държави на 6 континента!

Публиката в София е поканена на почти 20 световни премиери през фестивалния месец март!