Улица „Елисавета Багряна“ (между улиците „Христо Максимов“ и „Манастирска“) ще има нова посока на движение към ул. „Гео Милев“. Промяната влиза в сила от днес, 30 януари, обяви в ефира на bTV Radio районният кмет Георги Илиев, а причината е строежа на третия лъч на метрото в столичния район „Слатина“. Три участъка от ул. Гео Милев остават затворени за период от около 2 години и половина - при кръстовището с бул. "Ситняково", на кръстовището с ул. "Николай Коперник" и на кръстовището с ул. "Слатинска". "Движението по упоменатите улици няма да се спира, а вътрешнокварталните улици ще бъдат използвани като обходни маршрути", поясни Илиев.

"Очакваме пускането на трамвай 24 в района, който да облекчи трафика покрай строителството на метрото", подчерта той. За целта се очаква окончателно решение на дирекция "Управление и анализ на трафика" в Центъра за градска мобилност. Към момента интервалът на движение на трамвайна линия № 20, която обслужва района, е намален от 9 на 6 минути.

Строителството на многоетажния паркинг при пазар "Ситняково" продължава, като се очаква да бъде завършен до края на годината, разкри още Георги Илиев.

Нов вход към 31 СУЧЕМ "Иван Вазов" засега не се предвижда, но тази сутрин е обособена пешеходна пътека, която улеснява достъпа до учебното заведение, посочи още районният кмет. "Продължаваме Зеления ринг покрай реката при ул. "Слатинска", увери той.

Чуйте цялото интервю на Георги Митов с кмета на район "Слатина" Георги Илиев, разположено в звуковия файл: