Костадин Георгиев-Калки подготвя нов албум, който ще носи заглавието „Лично за тебе“. Това разкри музикантът в предаването „За града“ по bTV radio. Албумът обединява 10 песни, които ще бъдат издадени на CD и USB. Те са изпълнени от „Калки и приятели“  в състав Момчил Колев, Михаил Шишков, Румен Трифонов, Цветан Влайков и Галин Динев, Лина Шишкова, Мартина Табакова и маестро Бхагаваан и Кристиян Симеонов. Дискът ще бъде представен в рамките на концертният проект „Моите песни“, подкрепен от Национален фонд „Култура“.

На 12 август в Бургас  ще свирят с „Калки и приятели“ и няколко места по Черноморието, на 18 август – в кино „Кабана“ в София и на 29 август във Варна.

В „Синьото лято“ Калки използва окулеле, а част от перкусиите са изсвирени лично от него. „Тази песен се роди наскоро. Преди месеци започнах да обучавам сина си на програма за нотопис. Първоначално я нарекох „Подсвиркването“. Той успя да я нотира и направи аранжимент за духов квинтет и ми каза, че харесва оригинала. От едно подсвиркване вкъщи докато човек гледа небето се ражда една песен, която носи лятно настроение. Мартина Табакова ми помогна с нейния глас, защото ми трябваше женски вокал“, разказа Коцето- Калки пред водещия Георги Митов.  „Смесил съм някои стилове. Латиноритмите са естествени за лятното настроение, но има и лека закачка със стила „ска“. Идеята е да бъде непринудено и да има шеговит характер в цялата музика“, смята музикантът.

Калки и приятели, 2021г., снимка: Facebook

С парчето „Истински благородният“ той се състезава във финалния топ 15 от тазгодишното издание на „Бургас и морето“, в което участваха всички песни от тази и миналата година. „ Песента е вдъхновена от малка книжка на Конфуций. В нея той описва какви са хората, които трябва да управляват обществото и какви качества трябва да притежават. Опитах се да пречупя тези мисли на Конфуций през една по-съвременна визия, едно метафорично представяне на това, което той казва. Получи се една енергична песен в стил „мелодичен рок“, заяви Калки.  „Благородството най-много липсва в политиката, в управлението, защото създава всички останали качества в обществото и качество на живот, което ни липсва. За него са необходими много години. Хората трябва да осъзнаят, че това, което творим в този живот, е важно и за бъдещи наши животи. Няма как да минаваме без вяра, за да правим нещата по-добри“, подчертава той.

Мерките срещу пандемията ограничиха музикантите по целия свят. „Това беше един много труден урок, защото на хората им се наложи да променят много неща – в отношението към себе си, в работата, към природата, към света.Много наши приятели пострадаха, други- си заминаха, трети за гтолямо съжаление все още не вярват, че има такъв вирус. Като медицинско лице ще кажа, че тази болест е много опасна. Едни хора ги засяга, други - не, но никога не се знае предварително на кого какво точно ще се случи. Хората трябва да бъдат предпазливи и внимателни“, съветва Костадин Георгиев- Калки.

Цялото интервю на Георги Митов с Коцето Калки ще откриете в звуковия файл: