Костадин Георгиев /Коцето Калки/ и Момчил Колев ще излязат отново заедно на сцената заедно с останалите членове на легендарната група МЕДИКУС. По традиция всяка година преди лекарския празник формацията се събира, за да отпразнува своето рождение. С обичани техни хитове, както и с нови песни, бандата ще отбележи 37 години от създаването си на 5 април от 22.00ч. в уютната атмосфера на столичния Delta Blues Bar.

„В началото всички симпатизираха на групата, но в кънтри клуба имахме най-много почитатели. Отказвали сме участия, за да свирим там. Хората спяха там, защото нямаше транспорт да се приберат. Обикаляхме страната и имахме концерти", сподели пред bTV Radio Момчил Колев.

„Идеята е на 5 април да си припомним стари и нови песни и да възстановим този клубен дух", добави Коцето Калки.

„Спадът беше около 2000г., когато обикляхме по клубовете, като ситуацията беше различна. След това нещата се отпушиха, и всички решиха да ни канят да свирим", спомня си Колев.

„В годините изчезнаха местата, в които се свири поп-рок на живо. Разработиха се места с джаз и по-интимни дуети. Може би младите хора не могат да си представят клуб, в който не можеш да хвърлиш игла", подчерта Калки.

„Хората бяха настроени към кънтри рок. Някои песни бяха „градински“. След това електронната музика навлезе мощно във всички медии, че беше по-труден контакта с младите хора. Ние правим музиката по най-естествен начин", поясни Момчил Колев.

Чуйте повече от интервюто на Георги Митов с Костадин Георгиев /Коцето Калки/ и Момчил Колев, разположено в звуковия файл:

 
За първи път музикантите се появяват под името "МЕДИКУС" на големия студентски фестивал в Плевен (4-7 април 1987). Творческият екип репетира в Медицинска академия. Групата бързо набира популярност, оформяйки свой уникален стил. "Векът на Любовта", "Кошница с мечти", "Там при Джино" се превръщат в най-слушаните песни в радиоефира. Един от най-големите хитове и до днес е "Векът на любовта". Песента печели награда за Видеоклип на годината в телевизионния конкурс “Мелодия на годината”/92. Коцето е обявен за Артист на годината на наградите на “Унисон”/93, Награда на публиката на любовния фестивал “Сребърният Ерос”/97. Групата има участие на международния фестивал "COUNTRY PICNIC". В следващите години дейността на групата е сведена до редки концерти на юбилейни дати.