Коцето Калки подари новата си празнична песен на деца, лишени от родителска грижа. Музикантът стана лице на кампанията „Пак ще бъде Коледа“ на SOS Детски селища България, която има две основни цели. Първо - в навечерието на Коледа да насочи вниманието на обществеността върху една тревожна статистика – всяка година над 2 000 деца в България биват изоставени от родителите си, повечето от които още в родилния дом. Второ, да привлече дарители в подкрепа на децата, които са лишени от родителска грижа или които са в риск да я загубят.

В записа към песента участват семейството на Калки – съпругата му Мартина Табакова („Музикант на годината“), синът му Теодор Георгиев – главен герой в клипа, както и деца от Национално музикално училище „Любомир Пипков“.

Кампанията стартира на 30 ноември и ще продължи до 31 декември 2021 г.

Всеки, който иска да промени тъжната статистика и да подкрепи кампанията, може да го направи още днес като стане SOS Приятел през сайта – https://sosbg.org/pak-shte-bade-koleda/ или като изпрати SMS с текст 5 на 1287 и се регистрира като SOS Приятел с месечно дарение от 5 лева. Набраните средства ще бъдат изразходвани за подсигуряване на ежедневна грижа за децата, младежите и семействата, които Сдружение SOS Детски селища подкрепя.

Чуйте интервюта на Тереза Захариева с Коцето Калки и Мартина Табакова.