„Не казвам, че не трябва да сме в Украйна, или, че не трябва да сме в Близкия Изток. Казвам само, че ако ние, като една богата и силна държава, имаме ресурсите да бъдем там, то ние също така имаме ресурсите да адресираме този проблем“, каза пред bTV Radio известният холивудски актьор Уилям Болдуин във връзка с кризата с бездомните в САЩ. Именно тя е тема на най-новия проект на звездата – филм с благотворителен характер на име “No Address”. Продукцията с режисьор Робърт Крейг ще включва документален филм, проследяващ живота на бездомните в над 10 американски града, както и колаборация с различни фондации за подпомагането на тези хора. „Работим и с правителството в опит да стигнем до изчерпателно решение на кризата, която се влошава, особено в Ню Йорк и Лос Анджелис“, допълни Болдуин.

Снимка: Тихомира Крумова, Cinelibri

„Помислете за това, което се случва в Украйна, в Близкия Изток; за освобождаването на най-богатите американци и корпорации от плащане на данъци (…); за отбранителните ни сили. (…) Някъде там са ресурсите за справянето с тази криза“, сподели още актьорът. Той обобщи: „Има 5 неща, от които тези хора се нуждаят – работа, справедливо заплащане, образование, здравеопазване и жилища на справедливи цени. Ако дадеш на когото и да било тези неща, освен ако човекът не е тежко психично болен, голяма част от този проблем ще се реши от само себе си.“

Холивудската личност също така изрази своята любов към музиката. „Ако ме попитате какво е най-велико изобретение на човека за всички времена – крушката, телефонът, интернетът – никое от тях не може да се сравни с музиката. Освен любовта, смятам, че музиката е най-важното нещо, създавано някога от човека“, разкри Болдуин.

Звездата гостува в София по случай 9-тото издание на фестивала CineLIbri като председател на международното жури в конкурса за пълнометражен филм. Той се срещна с българската публика на официалната церемония по закриването на събитието в зала 1 на НДК.

Снимка: Тихомира Крумова, Cinelibri

Чуйте цялото интервю на Георги Митов с Уилям Болдуин пред bTV Radio, озвучено от Павел Сотиров, в звуковия файл: