На 9-ти септември ще се състои третото издание на Тук-Там Кошер. То ще се проведе в Интер Експо Център в София. И тази година програмата е обещаваща - 9 интерактивни зони, които събират на едно място вдъхновяващи личности, идеи, иновативни бизнеси и компании. Това разказа в ефира на bTV Radio Лилия Мерджанова от Тук-там.

„Компаниите ще представят свои отворени позиции. Кандидатите, които желаят да се запознаят лично с всяка една компания, могат да се регистрират напълно безплатно и да подготвят своята автобиография. Имаме и Лаборатория за таланти, която ще е отворена за кандидати, които желаят да получат кариерни консултации от професионалисти“, допълни тя.

Сцената на тазгодишния Кошер ще събере невероятни личности: от Силициевата долина през Австралия и чак до София. Кристалина Георгиева (Изпълнителен Директор на МВФ), британският посланик - Роб Диксън, Богомил Балкански (партньор в Sequoia Capital), Райчо Райчев (създател на EnduroSat и предприемач в сферата на космическите технологии) и още много други доказали се професионалисти ще ни споделят техния безценен опит на сцената на Program Hive.

„Това са все хора, които с техния опит и знания биха били полезни и биха разказали много вдъхновяващи истории на всеки един от дошлите на Кошера“, каза още Мерджанова.

От вдъхновяващите лекции участниците на Кошер ще могат да прескочат в света на иновациите. Дигитални близнаци и роботи, прототип на електромобил и летящ мотор - най-добрите тех продукти ще са на изложението в Hot Hive зоната. И това не е всичко - Q&A сесии със създателите на тези изобретения, както и с много други иновативни компании и бизнеси, са планирани в тази зона.

По време на Кошер 2021 ще гостува и Конгломерат - високотехнологичният интерактивен павилион, който гостува за първи път в София. Съоръжението ще предостави на всички участници на Кошер невероятно изживяване - виртуална изложба, кодирана в стените на павилиона с над 50 арт проекта.

Най-интересното нещо на Кошер са хората! Buzz Hive е зоната за структуриран нетуъркинг - участниците ще могат да създадат лични и професионални контакти, да се запознаят с други професионалисти, както и да научат повече за различни браншове в България. Предвидени са и интересни дискусии за живота и реализацията след образование в чужбина, за възможностите за развитие на творческите среди в България, за търговските камари и бизнес асоциациите като свързващ елемент между пазари и други.

Всеки, който иска да посети Кошер 2021, е необходимо първо да се регистрира онлайн. По време на събитието ще бъдат спазвани всички противоепидемични мерки.

Чуйте цялото интервю с Лилия Мерджанова от Тук-там.