Световноизвестната пианистка Лола Астанова ще се срещне за първи път с българските си фенове на 6 юни в зала 3 на НДК, София. Носителката на награди „Еми“, „Грами“, както и на редица други музикални отличия, ще завладее публиката с въздействащ и дълбоко емоционален стил, безпогрешна техника, силно женско присъствие и уникален усет към модата, който се превръща в нейна запазена марка.

Чуйте какво сподели Лола Астанова в интервюто на Георги Митов-Геми, озвучено от Доменика Димитрова, в звуковия файл:

"Получавам изключително луди предложения всеки ден от прекрасни господа, които никога не съм срещала. Понякога това е забавно, но и страховито. Мога да опиша как си представям едно романтично предложение- например, Айфеловата кула с някаква вечеря по френски някъде там". Да, сега сърцето ми е свободно. Мисля, че жената е свободна по принцип, призна пианистката пред Classic FM.

Снимка: keycom

„Физически също съм активна. Обичам да се разхождам дълго време и да правя преходи. Стремя се да го правя всеки ден, за да съм във форма. Спазвам и хранителен режим, въпреки че много обичам да ям. Никога не бих се отказала от нещо сладко“, добави инструменталистката. „Брилянтното изпълнение е по-важно, съчетано с интересен външен вид“, смята Лола Астанова.

 "Стереотипите съществуват особено когато се отнасят за класическата музика. Смята се, че тя е нещо далечно, старомодно. Много млади хора разсъждават по този начин, но моят собствен пример, който им давам, ги кара да разчупят разбиранията си и да почувстват класиката като малко по-достъпна, отколкото са си мислили до момента като част от цялата публика", добави тя.

С над 1 милион последователи в Инстаграм и над 300 милиона гледания в социалните мрежи, Лола Астанова става най-търсеният пианист в света. Това я прави интернет сензация и ѝ отрежда място на множество престижни събития, където свири като специален гост. Едно от тях е благотворително събитие в Карнеги Хол, оглавявано от Доналд Тръмп. Кариерата я среща с редица знаменитости. Тя има честта да работи с музикалния продуцент Дейвид Фостър и Андреа Бочели, с когото създават краткия документален филм „The Journey to the Theatre of Silence“.

"Андреа Бочели е много специален, талантлив човек. Когато излизаш на сцената с него, ти се стремиш да дадеш повече от себе си", разкрива Лора Астанова.

Атрактивната пианистка записва дует и с Марк Антъни, а с нейния любим приятел Степан Хаусер от 2 Cellos, носители на 16 награди „Грами“, пресъздават по особено атрактивен и страстен начин различни музикални произведения, например „Лунната соната“ на Бетовен. 

Талантливата и привлекателна Лола Астанова започва музикалното си пътешествие, когато е едва на 6 години. Тя бързо усеща, че това е нейното призвание и до ден днешен не спира да развива уменията си. Тя впечатлява не само със своя прочит на класически произведения на Шопен, Лист и Рахманинов, но и с аранжиментите на хитове като „Don't Stop the Music“ на Риана и „We Are the Champions“ на Куин.

Билети за събитието в София на цени от 80 до 160 лв. ще се продават на касите на Билетен център НДК, в мрежата на Ивентим в цялата страна и онлайн на eventim.bg.  

Организатор на събитието е Pragma Music Entertainment.