Този декември емблематичното кръстовище на "Малките пет кьошета" в София се превърна в коледна картичка с кауза!

С посланието “Заедно правим нещо безценно на Малките 5” Mastercard и търговците от емблематичното кръстовище ще набират средства за мечешкия отряд на WWF. През този месец там блести украса от пчели, мечки, дървета и други герои от зелените каузи. Малките бизнеси от "Малките пет кьошета" ще продават продукти, процент от чиито продажби ще бъде дарен за работата на мечешкия отряд на WWF България. Екипът от учени и експерти на WWF неуморно се грижи за осиротели мечета и диви животни, застрашени от бракониерство, глад и други рискове, които са причина за алармиращо намаляване на популацията от кафяви мечки в горите.

Всеки може да подкрепи зелената инициатива, като купи подарък с кауза от някое от магазинчетата на "Малките 5" - ресторанта "Слънце и луна", смесен магазин Zoya, бръснарницата Balkan Barber, Boutique Minó 1923, издателство "Рибка", галерията за авторски бижута SABAI и новооткрития магазин на бранда за бижута на бранда YAGODA на Ваня Щерева и Надя Офан.

Oт 8 декември те предлагат бурканчета с истински мед и други еко продукти, като процент от продажбата им ще бъде дарен за работата на WWF за дивите мечки.

Пчелите в украсата пък са свързани с друга важна кауза – запазване на пчелите у нас и инициативата „Истински мед“.

Повече за коледната украса можете да чуете в интервюта на Тереза Захариева с Влади Герасимов, чиято е идеята за коледната украса, както и Владимир Василев от „Истински мед“ и Калина Бояджиева от WWF.