Написана от Мария Мутафчиева и изпълнена заедно с Тони Димитрова и с дъщеря ѝ RIA, песента „Остани“ казва нещо важно по красив, притегателен и привлекателен начин. Мелодичността на композицията, силата на текста и енергията в изпълнението дават плът на важно послание. „Песента е създадена от добри хора. Енергията на трите гласа, посланието, емоцията на рок музиката в симбиоза с нашите добри пожелания към хората, създадоха песента „Остани“. Съвремието е жестоко, но хората си заслужава да останат добри, да са истински и чувствителни, да продължават напред заедно. Въпреки всичко, както казва Тони, въпреки всеки.“ – посочва Мария Мутафчиева, като специално откроява заряда, който дава гласът на Тони Димитрова.

Тони чувства песента като своя. „Тя започва с китара, чиято бленда много ми харесва. После Мери запява с ангелски глас. В началото се бих притеснила, защото тя пее високо, а аз съм с по-нисък глас. Но се оказа, че мога. Изпях я точно два пъти, за да я запиша. Ако нещо ми харесва, не го мъча много. Сега просто запях и като че ли студиото светна: „Ах, колко хубаво стана и как красиво се преплетоха нещата!“ – връща се към момента в студиото Тони Димитрова.

Песента дава кураж. „Ако има на кого да кажеш и кой да ти каже „Остани“ – има смисъл да продължаваш. Иначе другото би била жестока тишина.“ – казва Тони Димитрова. Мария Мутафчиева добавя: „Природата, пролетта, която настъпва – всичко това дава надежда и желание да продължи животът. Той е много красив. Има смисъл да съществуваме и трябва да открием този смисъл!“


Интервю на Светослав Николов: