Михаела Филева, певицата известна с изключителния си музикален талант и отдадеността си към обществени и социални каузи, представи новата си песен „Опора“. Аранжиментът на песента е съвместен със Станислав Арабаджиев, който свири и пианото, изпълнението на цигулка е на Максим Ешкенази.

Снимка: Monte Music, Нели Куртева

Първоначално не е планирано „Опора“ да има своя видеоверсия. Времената, в които живеем обаче, правят посланията в текста актуални и необходими за всички нас. Затова Михаела и продуцентите ѝ от Монте Мюзик спонтанно решават да заснемат видеото, като откриват точния екип за това - режисьорите Васил Стефанов и Стефка Николова, както и оператора Георги Марков.

„Нямах никакво намерение тази песен да вижда бял свят и да я издавам. Написана е по много личен повод. В момент, който беше един от най-трудните за мен и за най-близките ми хора. Написах я за семейството ми, за да ни кажа, че сме опора един за друг, че какво и да става, докато сме заедно, най-доброто предстои. Песента никога не е имала амбицията да вижда бял свят. Сега обаче, всички тези събития около нас, ми дадоха увереността, че тя има силата да лекува и да даде опора на малко по-голям кръг от хора. Толкова много невинни цивилни жертви има в Украйна и си казах „Ето сега е моментът тази песен да излезе и да бъде опора за всеки, който има нужда от нея“, сподели Михаела Филева в ефира на bTV Radio.

Снимка: Monte Music, Нели Куртева

Според нея е важно публичните личности да изразяват своята позиция по важните теми.

„Когато имаш публичност, част от задачата ти е целият този интерес, който има към теб, да го насочваш към важните въпроси на деня“, каза още тя.

Тя допълни, че повечето хора у нас са съпричастни с пострадалите от войната, но просто по-шумни са останалите.  

„Когато правиш добро, го правиш тихо“, допълни Михаела.

Чуйте интервюто на Тереза Захариева с Михаела Филева.