На 29 септември 2022 г. от 18:00 ч. в Изложбена зала "Рафаел Михайлов", гр.Велико Търново младите музиканти Наума Найман (виолончело), Виктор Тренев (цигулка) и Петър Дюлгеров (пиано) ще представят на публиката в гр. Велико Търново емблематични произведения от световната класика, включващи солови творби и камерна музика:

1. Александър Бородин - Соната за виолончело и пиано Изпълняват: Наума Найман - виолончело Петър Дюлгеров - пиано
2. Пьотр Илич Чайковски - Меланхолична серенада, оп. 26 за цигулка и пиано Изпълняват: Виктор Тренев - цигулка Петър Дюлгеров - пиано
3. Пьотр Илич Чайковски - Пецо капричозо, оп. 62 за виолончело и пиано Изпълняват: Наума Найман - виолончело Петър Дюлгеров - пиано
4. Цезар Франк - Соната за цигулка и пиано Изпълняват: Виктор Тренев - цигулка Петър Дюлгеров - пиано
 
Виртуозните инструменталисти провеждат и безплатен уъркшоп, в който се включат всички деца и младежи от област Велико Търново, свирещи на музикален инструмент ПИАНО, ЦИГУЛКА И ВИОЛОНЧЕЛО.

Уъркшопът е отворен за публика! Той е насочен към начинаещи и напреднали в обучението си деца и младежи, свирещи на инструменти: цигулка, виолончело и пиано, както и към имащи интерес към посочените инструменти. Продължителността на уъркшопа е от 28 до 30 септември 2022 г.
 
Заниманията се провеждат всеки ден по предварително изготвен график, след края на срока за подаване на заявки за участие /25 септември/. Мястото на провеждане е офиса на Сдружение "Елита" - ул. "Филип Тотю" 18, гр. Велико Търново.
/Южният вход на стадион "Ивайло"/.
 
Програмата включва лекции на следните теми, разпределени по дни:
1. „Технически особености при изпълнението на класическо пиано и цигулка"
2. „Клавирна техника"
* Индивидуална работа с всеки участник.
 
Събитията се организират от "Кръстопът на изкуствата - Сдружение ЕЛИТА"  с финансовата подкрепа на Национален Фонд „Култура".
 
Чуйте повече от интервюто на Георги Митов с основния организатор Петя Василева и младия пианист Петър Дюлгеров, разположено в звуковия файл