През октомври - световният месец за борба с рака на гърдата, фондация „Нана Гладуиш - Една от 8“ и ФАНТАСТИКО призовават „Прегледай се. Погрижи се за себе си!“. Кампанията цели да привлече общественото внимание към превенцията на рака на гърдата в момент, когато хиляди профилактични прегледи бяха отложени и дори забравени, заради пандемията от COVID-19.

„За съжаление, профилактиката в България е загърбена по принцип на национално ниво. Бих казала на правителствено ниво, защото това трябва да бъде национална политика. През последните две години ситуацията с пандемията от Ковид също допринесе твърде много хората да се страхуват, да мислят за друго, пренасочи вниманието...и затрудни дори достъпa до лечебни заведения и лични лекари“, сподели Нана Гладуиш в ефира на bTV Radio.

В рамките на инициативата над 1 500 000 послания с призив за грижа към женското здраве ще достигнат до българските домове заедно с покупките им, чрез слогана на кампанията върху торбички за пазаруване. Компанията ще дари 0.05лв. от всяка закупена торбичка в периода 01.10 –31.10.2021г. в подкрепа на дейността на фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“. Средствата ще бъдат използвани за провеждането на профилактични прегледи за рак на гърдата в различни градове на страната, както и за информационна и практическа подкрепа на жени с тази диагноза.

„Прегледът може да спаси живот…Грижете се не само за ноктите, косата си, мускулите, килограмите…грижете се за себе си и своите близки. Това може да стане само по един начин – когато правите всичко необходимо, за да запазите своето здраве и това на близките ви“, сподели още Нана.