Ники Илиев сбъдва мечти. На зрителите – да гледаме хубави филми, на актьорите – да създават качествено кино, а в случая със „Завръщане 2“ и основната песен от филма – конкретно мечта на Орлин Павлов да изпее с Орлин Горанов неговия хит „Да започнем отначало“. „Идеята ми дойде, докато разхождах кучето. Имахме песен, написана предварително, малко преди да завършим филма. Докато го монтираме, видяхме, че тя не пасва. Започнах да слушам стари български песни и се сетих за тази. Осъзнах, че е перфектна за филма. Реших да не й правим кавър, а да я изпеят Орлин Горанов и Орлин Павлов, за да е мост между поколенията, да запазим духа на оригинала и да я почетем.“ – разказа Ники Илиев в интервю по bTV Radio. Песента по музика на Александър Бръзицов и текст на Михаил Белчев е в аранжимент на Иван Тишев.

В „Завръщане 2“ героите отново се събират, този път на морето, за да спасят плаж от застрояване… Те са изправени пред морални дилеми и трябва да вземат трудни решения, разказа Ники Илиев. Какво се случва във филма, можете да чуете в интервюто на Светослав Николов с продуцента, режисьор и изпълнител на една от главните роли.

Познавайки почерка на Ники Илиев, знаем, че през каквито и трудности да минат героите, те ще намерят своя път. Той създава човешки филми, които ни карат да се чувстваме добре, а тогава правим всичко в живота с лекота, извеждаме го до успех. Затова филмите му окриляват. Какво дава сили на неговите персонажи? „Правя филми с мисълта да вдъхновявам хората. Независимо дали се случват забавни или драматични неща, идеята е накрая героите да преоткрият себе си и другите, да преоткрият любовта и това да се отрази на зрителя, хората да вземат нещо за себе си и поне малко да подобрят живота си. Обикновено във филмите ми става дума за общочовешки неща като любов, приятелство, мечти и близки хора.“ – споделя Ники Илиев.

„Завръщане 2“ от 14 февруари можем да гледаме в цялата страна, във Виена премиерата му ще е на 19 февруари, в Лондон – на 26 и 27. След пътуване до Германия и Франция филмът отново ще се завърне във Великобритания. Предстои той да бъде показан в кина в цяла Европа.

Интервю на Светослав Николов: