Поли Гергушева вече е водещ на късната емисия на bTV Новините. Вечер тя застава уверена пред камерата. „Това се случва благодарение на опита, който съм натрупала в нюзрума на bTV, благодарение на непрекъснатата помощ от колегите ми и на увереността, която ми вдъхна ръководството на bTV в лицето на Антон Хекимян и Веселина Петракиева. Щом те са уверени, че аз съм точният човек за късната емисия новини, им се доверявам напълно.“ – сподели Поли Гергушева в интервю по bTV Radio.

Нейният професионален път в bTV минава през различни роли и предавания – репортер е за bTV Новините и bTV Репортерите, както и за „Тази събота и неделя“, работи като репортер и водещ на COOLt. „Към момента да водя bTV Новините е високо стъпало в моето кариерно развитие в телевизията. Но имам още много какво да науча и накъде да се развивам. Надявам се тепърва да ми предстоят още много интересни събеседници и истории.“ – гледа напред Поли Гергушева.

За да се чувства комфортно в новата си роля, тя постоянно се информира за хода на всички актуални събития: „Независимо дали съм на работа или не, следя непрекъснато информационния поток, трябва да знам какво се случва във всеки един момент, да съм запозната със събитията в развитие. Това не е нещо ново за мен. Работата на журналиста е такава – да бъде в час.“

Поли Гергушева никога няма да забрави деня през 2014 г., в който прекрачва за първи път прага на bTV като стажант. „В този момент почувствах, че това наистина е моето място, че ще остана да работя тук дълги години. В процеса на работа това мое усещане се затвърди. Моментално ме завладя разнообразието, което предлага репортерската работа на един млад човек. Това, че успяваме да помогнем на хората, дава незаменимо удовлетворение.“ – казва телевизионната водеща.

В bTV тя живее детската си мечта. „Да избера журналистиката в моите тийнеджърски години ми помогна преподавателката ми по български език и литература, която ме насочи към тази професия. Аз послушах съвета й. Като дете мечтаех да работя в bTV като репортер и водещ на новините. Тогава това е било детска мечта, породена от гледането на телевизия. По-късно канализирана и превърната в истинска цел и професия, мога да кажа, че в момента аз живея детската си мечта.“ – разказва Поли Гергушева.

Интервю на Светослав Николов: