Открита сцена в Борисовата градина, до входа на „Алеята на славата“ ще обогати културния облик на София, като предостави на зрителите неповторимо изживяване -  едновременен контакт с природата и общуване с всички сценични изкуства.

За новото културно пространство - Парк-театър "Борисова градина", в ефира на "За града" по bTV Radio разказа актьорът Христо Бонин.

Максималният зрителски капацитет на съоръжението е 950 места. Той е единственият летен театър у нас с покрив над публиката и над сцената, за да предостави на зрителите максимален комфорт при дъждовно време.

Решението какъв процент  места да се използват е обвързано със стриктното спазване на противоепидемичните мерки и инструкции от страна на Министерството на здравеопазването.

Откритият театър ще отвори врати на 22 май с театралния спектакъл „Нашата голяма френска сватба” и ще радва столичани и гостите на София с богата програма до края на месец октомври. Спектаклите, концертите и киновечерите ще започват от 20 и 21 часа.

Публиката на Парк-театър "Борисова градина" ще има удоволствието да се срещне със свои любими актьори,  като Захари Бахаров, Теодора Духовникова, Юлиан Вергов, Герасим Георгиев - Геро, Асен Блатечки и др. Меломаните ще се насладят на концертните изпълнения на Софийската филхармония и ще станат сидетели на множество  музикални премиери. Първата от които е музикалният спектакъл на Калин Вельов и латино група Тумбаито "Урок по танци", на 7 юни.

Парк-театър "Борисова градина" предоставя ВИП зона, в която на публиката се сервира шампанизирано просеко.

Билети за представленията се продават в мрежата на Ивентим и на каса на самото място.

Парк - театър „Борисова градина”се осъществява с подкрепата на Столична община и медийното партньорство на bTV Media Group.