Започнаха първите обработки на зелени площи срещу комари и бълхи в районите "Искър", "Подуяне" и Южен парк. Дейностите се изпълняват по график, като обработките срещу комари се извършват след 22 часа, а тези срещу бълхи – в сутрешните часове до 10:00 часа, при сухо време и благоприятни метеорологични условия.Работи се при сухо време. Ще се третират зелени площи – паркове, градини, междублокови пространства, зелени ивици покрай улици и булеварди.

Снимка: БГНЕС

Досега са направени две обработки за ларви на комари през пролетта и в началото на лятото, а през юли дейностите са насочени към възрастни комари и бълхи. Изпълняват се в съответствие с предписанието от Столична Регионална здравна инспекция.Контролът на дейностите се извършва от дирекция „Зелена система“, районните администрации. Специализираният контрол се осъществява от експерти на Столичната РЗИ.

Снимка: Ладислав Цветков

Третираните терени се обозначават от изпълнителите предварително с табели за вида обработка – за използвания препарат, за карантинния период и фирмата изпълнител.

Чуйте повече от интервюто на Георги Митов със Сиана Хлебарова - гл.експерт в Дирекция „Зелена система“ на Столичната община: