Тази година, една от най-емблематичните български банди Остава, отбелязват 30 години на музикалната сцена с национално турне под наслов “30 години Остава” и нов шести студиен албум.

„Аз съм щастлив, че се занимавам с това нещо. Обичам да пиша песни и да ги изпълнявам. А това, че станаха толкова много години, е само плюс“, каза в ефира на bTV Radio Свилен от Остава.

Момчетата стартират отбелязването на годишнината си ударно, с видео към най-новия сингъл „МАМА“ и анонсиране на първите дати на големите им концерти. Текстът и музиката на песента са дело на Свилен.

„Майката е най-важният човек – тя ти дава живот. После те отглежда, а вече като видиш, че нещо не върви в живота, а последният човек, който ще ти каже „Спокойно, мама, ще се оправят нещата“, е майка ти…няма кой друг да ти помогне в този живот“, добави Свилен.

Във видеото участват над 40 човека и е заснето в галерия Доза. Идеята за клипа отново е на съпругата на Свилен – Невена Спасова и е много интересна. Всички участници са заснети без лица и са доста разсъблечени, но това е само намигване към разкриването на сюжетната линия.

На 20-ти май, в SOFIA LIVE CLUB ще бъде официалната промоция на новия албум на групата, а на 7-ми октомври, момчетата ще закрият турнето си с голям концерт в Зала 1 на НДК в София. Малко преди-това, на 20-ти септември, Остава ще съберат феновете си и в Античния театър в Пловдив. Повече дати и градове от списъка с концерти, ще бъдат обявени допълнително.

Новото парче музикантите посвещават на най-ценния човек за всеки един от нас, а именно „МАМА“. Емоционалната пиеса възпява майката, която винаги е опората, на която се облягаме в най-важните, трудни и съкровени моменти. Любовта и разочарованието всъщност са водещата линия в лириките, но ролята на майката също заема важно място, както в живота, така и в песента.

Билети за всички концерти на групата, ще могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim и партньорските каси от 10-ти март.

Чуйте интервюто на тереза Захариева със Свилен Ноев.