През първата половина на април извършваме традиционното пролетно почистване на София ПРОЛЕТНО ПОЧИСТВАНЕ. „В петък дадохме старт на кампанията. В нея се включиха освен ръководството на Столична община, също и колегите от всичките районни инспекторати. Със заместник-кмета по екологията Десислава Билева, с кметовете на районите „Възраждане“ и „Красна поляна“ участвахме в облагородяване на „Градината на доброто“. Там бе засадено едно дърво, окопахме насадени преди дръвчета, с което дадохме личен пример и се надяваме да ни последват повече граждани на София. Нека всички заедно да почистим местата там, където живеем, учим и работим!“ – призова в интервю по bTV Radio директорът на Столичен инспекторат Ивайло Иванов.

Столичен инспекторат раздава ръкавици, чували, изготвил е карта на точките за почистване. „Самите граждани могат да заявяват места за почистване на имейл [email protected] или на телефон 029377566. На този номер има човек, който ще приеме заявката, там желаещият ще бъде насочен къде може да почисти. По време на почистването на терен ще има колеги от инспектората, които ще помогнат на гражданите, да им покажат как трябва да работят, къде могат да бъдат изхвърлени отпадъците, за да може, почиствайки, да не нарушаваме правилата.“ – обясни Ивайло Иванов.

Кампанията по пролетното почистване включва и облагородяване на градската среда. Част от нея е възстановяване на пространствата. „В първите дни бяха засадени много цветя в градинките пред входовете на блоковете. Отделно, където има супени пейки, те се възстановяват, боядисват се от колегите и желаещи граждани. Всяка една дейност ще ни помогне да облагородим облика на столицата.“ – подчерта Ивайло Иванов.

Интервю на Светослав Николов: