Първи национален брейк турнир ще се проведе на 3 юли в тренировъчна зала „Арена Армеец“ в София. Организатор е Българската брейк федерация, учредена през 2019 г. Състезанието е свързано с идеята от 2018 г. за включване на брейка в олимпийските игри. „Това бе причината и ние да започнем да работим в тази насока, да дадем възможност българските деца да се явяват на такива турнири и да представят страната ни на международно ниво.“ – обясни пред bTV Radio Калин Калинов, председател на Българската брейк федерация.


Целта на турнира е да излъчи шампиони от деца до младежи над 35 години – момчета, момичета и отборно. Журито ще оцени танца и използването на акробатика в него, така че участниците трябва да се покажат като комплексни артисти. „Нека публиката да се забавлява и да подкрепя своите фаворити. Да се включи в общата енергия, да пляска, да вика и да се радва!“ – призова Калин Калинов.


„Брейкът е начин на живот, с него лягаме и ставаме. С идеята за танците живеем през целия ден. Искаме да предадем тази енергия на по-младото поколение. Брейк танците са високо спортно майстроство, но са и много важни за социалната комуникация между децата. Те са и развлечение.“ – посочи председателят на Българската брейк федерация.


Калин Калинов е излизал на сцената с артисти като Дженифър Лопес, Snoop Dog... „В ежедневието са ми най-важни споделените моменти с приятели, а когато съм на сцената – аплодсментите на публиката.“ – каза той.

Интервю на Светослав Николов: