„Проблемът е, че няма газ, не са задълженията на „Топлофикация – София“. Те са по-малки от това, което държавата дължи на дружеството.“ – коментира пред bTV Radio председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев по повод обявеното от председателя на КЕВР предстоящо спиране на подаването на газ за дружеството. Той посочи сумите – съответно 328 срещу 334 милиона лева.

По отношение на мярката за въвеждане на нискоемисионни зони с ограничения в движението на замърсяващи автомобили в центъра на София той обясни: „Професори от три университета месеци наред работиха в сътрудничество с общината. Проблемът е, че вчера колегите отказаха да разгледат темата. Остава ни да сме упорити да търсим съгласие за тази непопулярна, но крайно необходима мярка, която ще подобри между 4 и 6 пъти показателите за чистота на атмосферния въздух.“ Предложението предвижда от 1 декември до 1 март в центъра да не могат да влизат коли от стандарта Евро 1 – бензиновите на над 30 години и дизеловите на над 20. „Това ще обхване 38 000 автомобила.“ – посочи Георгиев.

По повод новата тарифна политика на столичния градски транспорт, той поясни целта – пътуването с масовия транспорт да стане по-привлекателно. Билет с възможност за прекачване в рамките на 30 мин. ще струва 1,60 лв., а за 60 мин. – 2,20 лв. „Въвеждаме младежка карта с близо 1/3 по-евтина от картата за всички линии, както и облекчения за родители на деца, които ползват майчинство.“ – обясни Георги Георгиев.

Интервю на Светослав Николов: