Тази зима вълшебните празнични дни със семейството идват цял месец преди Коледа. Първият семеен български авторски мюзикъл „Книгата на мечтите“ прави своята бляскава премиера в Зала 1 на НДК на 14 ноември от 20.00ч.

Приказният музикален спектакъл разказва вълнуващата история на млад мечтател, който открива в любовта силата да се справи с всички предизвикателства по пътя си. „Книгата на мечтите“ е бляскава продукция с оригинална идея, страхотна музика и многоброен каст в духа на класическите холивудски мюзикъли, която ще омагьоса публиката от всички възрасти с мащаба и оптимизма си.  

В центъра на историята е малкият Пат, сираче, което живее на улицата, но мечтае да стане изключителен цирков артист. Историята му се развива в Европа в началото на ХХ век, където по пътя си Пат се сблъсква с колоритни герои, страшен злодей и препятствия, важни уроци, верни приятел и с … голямата любов.

Снимка: bTV Radio

Чуйте повече от интервюто на Георги Митов с Ана Дончева, Ралица Мерджанова и Петя Данкова в звуковия файл:

Режисьор на „Книгата на мечтите“ е West Hyler, режисьор на бродуейските мюзикъли „Шрек“ в Национална Опера и Балет, "Авеню Кю" и "Спонджбоб" в Столичен Куклен театър, както и на  „Paramour” – първия мюзикъл на Cirque du Soleil поставян на Бродуей. Спектакълът е копродукция между Fest Team – най-големият концертен и фестивален промоутър в страната и Dance Station - популярният частен танцов център в България. Зад оригиналния сценарий на първия семеен български авторски мюзикъл „Книгата на мечтите“ с пъстроцветен опит и развинтено въображение стоят Ана Дончева и Ралица Мерджанова. И двете дълги години се занимават с изкуство и танци – бивши елитни състезатели по спортни танци, част от националния отбор на България и професионални танцьори в Dancing Stars, Vip Dance и Bailando. Като драматург по идеята на „Книгата на мечтите“ с тях работи и Александър Чобанов („Под прикритие“, „Дървото на живота“, “Дяволското гърло“) а композитори са Петя Данкова (Voice Academy ), Адриан Гугов (директор звук в Ню Бояна) и Александър Васев. За хореографията отговарят Ралица Мерджанова, Реми Тоин, криейтив консултант е Милен Данков. Сценограф е Елица Георгиева, а художник костюми – Сърджан Кръстевски.

С  многоброен и талантлив състав от 94 артиста – танцьори, актьори, певци, циркови артисти и акробати, фантастични декори, авторска музика с текст на български и вдъхновяващо послание, което резонира с публика от малки и големи, „Книгата на мечтите“ обещава да бъде незабравимо вълшебно изживяване, което ще ви накара да повярвате, че любовта е в основата на всяка мечта.

Билети за „Книгата на мечтите“ са в продажба от тук и на Билетен център НДК, премиерата на представлението е на 14 ноември в Зала 1 НДК, a проектът се осъществява с подкрепата на Столична община.

Научете повече на www.thebook.bg и в събитието във Facebook.