На специална церемония в София бяха връчени отличия на всички партньори на кампанията „#ДаИзчистимБългарияЗаедно!“, инициирана от bTV. През годините тя се превърна в най-мащабната доброволческа инициатива у нас и премахна над 18 000 сметища в страната с помощта на над 2,5 млн. доброволци. По време на церемонията, провела се в Регионален център за съвременно изкуство „Топлоцентрала“, радио N-JOY получи награда за приноса си. „Това е признание за добро партньорство. Много поредни години – вече 10 от началото на каузата – достиженията се виждат в резултатите от кампанията. Ние сме много горди и подпомагаме популяризирането на тези акции.“ – коментира пред bTV Radio Павел Сотиров – продуцент в bTV Radio Group, който прие отличието.

Снимка: bTV Media Group

Интервюто на Светослав Николов с програмния директор на радио N-JOY Павел Сотиров, можете да чуете от аудиофайла в статията: 

„Включваме се активно като един от основните комуникационни канали, а също и с подкрепа на акциите в деня на почистване като много силно и видимо мероприятие. Тъй като инициативата се провежда в дните около началото на учебната година, с колегите участваме в почистването и правим празник за учениците с кампанията на радио N-JOY „Отново на училище“. Забавляваме се и допринасяме.“ – добави Павел Сотиров. Така грижата за добрата среда е белег на отговорно поведение, а също и нещо много приятно.

Снимка: bTV Media Group

На този 17 септември – празник на София и рожден ден на Jazz FM, също от bTV Radio Group – за пореден път екипът на радио групата ще се включи в почистването, ще има игри и концерт в „Отново на училище“. „Това обикновено е ведро и шумно мероприятие, съпроводено с оползотворяване на много енергия, със смях, с моменти за снимки и за танци покрай сцената. Част от игрите са организирани с помощта на партньори. Игрите са много занимателни и наградите и подаръците са в изобилие.“ – покани ни Павел Сотиров на 17 септември в Южен парк до бул. „Гоце Делчев“.

Снимка: bTV Media Group

Тази година кампанията на bTV „Да изчистим България заедно“ е под наслов „Подай ръка на природата“. Фокусът ще бъде разделното събиране на отпадъците, а местата за почистване в София ще са планината Витоша, Борисова градина, Южен парк и езерото „Панчарево“. Столична община отново ще подпомогне инициативата. Приз за включването си получи кметът Йорданка Фандъкова. На церемонията тя съобщи, че в началото на следващата година всички училища и детски градини в София ще бъдат включени в разделното събиране на опаковки.

Снимка: bTV Media Group