Посрещнат с феноменален успех в Стара Загора и Пловдив, мюзикълът „Есмералда Парижката Света Богородица“ в постановка на Държавна опера – Стара Загора гостува в София на 19 април от 19 ч. в Зала 1 на НДК.

„Спектакълът е доста интересен, разпродаде се бързо в Стара Загора и колегите го изиграха в Пловдив при грандиозен успех, имаше запитване за нови дати. В него има 50 музикални номера, изпълнени с много емоции – любов, страст, мъчения; има пластика, танци. Раздвижено, динамично шоу.“ – представи го Марин Русинов, изпълнител на ролята на Фролло.

Постановката на Държавна опера – Стара Загора е по-различна от традиционната трактовка на произведението. „С режисьора Виолета Горчева взехме решение да наблегнем повече на персонажите и взаимоотношенията между хората.“ – подчерта Борис Тасков, който играе Квазимодо.

Мюзикълът по романа на Виктор Юго е с музика на Рикардо Кочанте. Оркестрацията за голям симфоничен оркестър и рок група прави Людмил Горчев. Диригент е Владимир Бошнаков. Това е дебютът в мюзикъл на Михаела Филева.

Интервю на Светослав Николов с Марин Русинов и Борис Тасков: