До месеци ще бъдат ремонтирани пътищата до два от най-посещаваните манастири на София – Клисурския „Света Петка“ и Дивотинския „Света Троица“. Министерският съвет отпусна на Столична община за тази цел 2 400 000 лв.

По-голямата част от сумата е за пътя до Клисурския манастир. „За него в момента изготвяме проект с отводняване по всички части. Основната причина пътят да е в толкова лошо състояние е липсата на отводняване.“ – коментира пред bTV Radio столичният заместник-кмет по общественото строителство инж. Ангел Джоргов. Процедурата ще отнеме 3 – 4 месеца, след което ремонтът ще се извърши на два етапа – първо от кв. „Вердикал“ до разклона за с. Клисура и след това от там до самия манастир.

„Ремонтът на пътя за Дивотинския манастир ще бъде текущ. Там се надяваме, че в рамките на около месец можем да започнем.“ – каза за проекта инж. Джоргов. Участък с дължина 1.3 км е без трайна настилка и е в изключително лошо състоняие. Там ще бъде направен основен ремонт. В останалата част ще бъдат извършени локални ремонти.

„Идеята е целите пътища до двата манастира да са нормално проходими както за автомобили, така и за пешеходци.“ – коментира заместник-кметът по общественото строителство. Пътят до Клисурския манастир ще бъде леко разширен, за да могат да се разминават два автомобила, ще има и уширения. В момента там част от банкета е изровен заради липсата на отводняване и водачите са принудени да се изчакват.

По време на интервюто инж. Ангел Джоргов бе на ремонта на бул. „Цар Борис III“. „Строителите леко изпреварват графика по демонтажа, вече се изгражда линейният парк на пл. „Македония“.“ – съобщи столичният заместник-кмет по общественото строителство.

Интервю на Светослав Николов: