Роботиката интегрира различни STEM области - наука, технологии, инженерство и математика. В класните стаи и извънкласните дейности роботиката се използва чрез образователни роботи и обучение, базирано на проекти. Ангажирането с роботиката помага на учениците да развият критични умения като решаване на проблеми, креативност, работа в екип и техническа грамотност.

Как учителите и училищата да включат ефективно роботиката в своята методология? Чуйте  от интервюто на Георги Митов с Борислав Русинов - съосновател на Академия "Роботика", разположено в звуковия файл:

Академия Роботика - от курсове за деца, рождени дни с LEGO роботи, през обучения за учители до първата детска книга за програмиране в Minecraft. Те възпитават следващото поколение технологични лидери, като правят програмирането и роботиката достъпни и интересни за ученици от 1-ви до 12-ти клас. Присъединете се към нас, за да разберем как практическият подход на Академия Роботика прави революция в STEM образованието, насърчава логическото мислене и подготвя младите умове за света, управляван от технологиите.