Пред прага сме на най-внушителното мотоциклетно изложение у нас - Moto Expo 2022.

 „Стартът“ ще бъде даден тази седмица – на 15 април, петък, а финалът е на 19 април, вторник.  Мястото е зала Асикс Арена (бивша зала Фестивална) в София. Отново организатори на събитието са Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП), съвместно с утвърдения си дългогодишен партньор - “Експо Тим” ООД.

„Тази година, освен мотори, има АТВ-та, скутери и доста сериозни нови марки. Най-голямата изненада е това, че ще има един уникален експонат. Това е победителят в рали-рейд Дакар тази година. Това е най-тежкото рали за мотори. Това е моторът на Сам Съндърланд. Това е нещо уникално. За всички почитатели на мото спортовете това е нещо като библия. Има и много премиери. Всяка фирма ще покаже мотори, които за първи път ще бъдат представени в България, а някои за първи път стъпват в Европа“, каза в ефира на bTV Radio Ивайло Жеглов, управител на “Експо Тим”.

Две години Moto Expo бе отменяно заради пандемията от COVID-19. Но това вече е  минало. Както винаги, на изложението ще присъстват изложители, представляващи у нас всички големи световни производители на мотоциклети, АТV машини, скутери и мотопеди. Интересът ще бъде голям, тъй като бавно и полека, у нас нарастват продажбите на нови двуколесни машини.

Мотоциклетистите обаче не могат без екипировка, каски, аксесоари, масла, консумативи, гуми, резервни части и принадлежности. По традиция, наред с новите машини, ще участват много фирми, които внасят именно такива крайно необходими за мотоциклетизма принадлежности. Така картината на Moto Expo 2022 се допълва.

Общата изложбена площ в централната зала на Асикс Арена е 2200 кв. м. Там ще бъдат щандовете на всички вносители на мотоциклети в България и новите модели, които ще покажат на публиката. Радостното е, че ще видим и нови марки, които са отскоро на пазара у нас. Много от премиерните за България експонати, бяха представени на най-големия мотосалон EICMA в Милано в началото на ноември 2021 г. Ще има изложени и изцяло електрически мотоциклети и скутери.

В допълнение към основната изложбена площ са централното и горното фоайе. Те имат общо 250 кв.м. заета площ. Там са щандовете на фирми за мотоциклетни аксесоари, екипировка, резервни части и оборудване. 

Чуйте интервюто на Тереза Захариева с Ивайло Жеглов.

 

Работното време за посетители ще бъде от 10.00 до 19.30 ч.  Всеки посетител ще получи анкетна карта, с която ще участва в томбола с награди, предоставени от фирмите, изложителки.  

Цени на билетите: На място: 12 лева в събота и неделя; 10 лева в делничен ден; деца от 12 до 18 години – 6 лева;

Онлайн – 2 лв. отстъпка за онлайн закупуване: 10 лева за събота и неделя; 8 лева за делничен ден;

Хора с увреждания – безплатно; Деца до 12 години с придружител – безплатно.