На 13-ти  октомври, група Б.Т.Р. ще представи в зала 1 на НДК новия си албум „Пъзел“. В над двучасовия концерт Б.Т.Р. ще изсвирят повечето песни от предстоящия албум, както и много хитове, създадени през годините. В концерта участват и техните приятели – Кирил Маричков, Валди Тотев, Камен Донев, „Ахат“, Иван Лечев, Добромир Поликов, Александър Филчев – Санеца, Ясен Велчев.

Албумът „Пъзел“ с 10 песни е многообразен, като съчетава различни стилове в рока, подчинени на стила на Б.Т.Р. Едноименната песен е написана по време на локдауна и  посветена на Пешо Пърпъла, който от 6-7 години в Германия. „Това беше началото и така подредихме „пъзела“ на този наш 13-ти албум“, разкри в ефира на bTV Radio Славчо Николов от Б.Т.Р., който е  автор на музиката и осем от текстовете в диска. Текстът на песента „Вяра” е написан за Б.Т.Р. от поета Волен Николаев  още през 2008 г., а барабанистът на групата Илиян пише текста на песента „Анасонови дни”, изпълнявана от Санеца. Аранжиментът на всички песни в албума е дело на Б.Т.Р.

 

„15 от песните, които сме написали през тези 30 години попаднаха в учебниците. Опитваме се да възпитаваме вкуса у младите и е радостно, че има много млади хора на нашите концерти“, заяви Славчо Николов. „Ако някои каже, че има рецепта за хит, това не е сериозно. Моята рецепта е да бъдеш искрен в това, което правиш и това, което чувстваш“, споделя музикантът. Той признава, че „в момента не е модерно да се свирят сола. Групите правят рифови части“.

След концерта на 13-ти, албумът „Пъзел“  ще е наличен във всички дигитални платформи. На CD  албумът може да бъде закупен от музикалните магазини и официалния сайт на групата.

Концертът е с подкрепата на Национален Фонд „Култура“  и ще се проведе при всички необходими противоепидемични мерки. Билети в мрежата на Ивентим и касите на НДК.

 „България се променя за добре, въпреки че темповете са бавни…В големите градове има много положителна промяна. Трябва да искаме от политиците това, за което са поставени на тези места“, добави Славчо Николов от Б.Т.Р. в интервюто на Георги Митов, което ще откриете в звуковия файл: