Изтъкнатата оперна певица Соня Йончева ще влезе в ролята на Чо Чо Сан в операта „Мадам Бътерфлай“ тази вечер на сцената в Мюнхен. Тя ще си партнира с тенора Фреди де Томазо, както и с българския диригент Боян Виденов, с когото сопраното споделя близко приятелство. „Обожавам това чувство да споделяш сцената и живота с хората около теб“, разкрива оперната прима пред bTV Radio.

Оперната прима разказва повече за своя проект с мотото „Съкровени гласове“, част от който ще бъде концертът „Испански страсти“ на 27 октомври в зала „България“ заедно с испанския тенор Исмаел Жорди и пианиста Рубен Фернандес Агире. „В зародиша на „Съкровени гласове“ е точно този концерт – да можем да покажем човешкия глас в една много по-интимна форма. Да оставим настрана помпозния звук и големите декори и да се съсредоточим единствено и само върху изпълнението и индивидуалността на всеки един артист“, обяснява световноизвестната певица. „Сарсуелата не е много позната в България, но пък доставя огромно удоволствие на всяка една публика и вдига на крака една цяла зала“, допълва сопраното за характерната комбинация от музика и танц, на която публиката ще може да се наслади.

Чуйте цялото интервю на Георги Митов със Соня Йончева пред bTV Radio в звуковия файл:

Соня Йончева се завръща с концерт в София на 27 октомври, за да даде лично началото на сезона "Съкровени гласове" в зала "България".

Музикалният сезон "Съкровени гласове" в зала "България" включва световни изпълнители като Фреди де Томазо, Якуб Орлински, Фатма Саид, Елза Драйзиг и Клементин Марген. Вокалният проект се организира от SY11.

След триумфа в Япония и Аржентина, световноизвестното българско сопрано ще изнесе концерта „Испански страсти" с известния испански тенор Исмаел Жорди и пианистът Рубен Фернандес Агире.
Репертоарът включва испанската сарсуела. Музикалният жанр е популярен в Испания, Куба и Мексико. Той комбинира музика, текст и танц и се родее с оперетата. Музиката е вдъхновена от характерния местен фолклор.
Соня Йончева изпълни на бис сарсуела с Пласидо Доминго на „Гала в София" преди няколко години, след което изнесе поредица от концерти в Испания.

Тенорът Исмаел Жорди е известен изпълнител на сарсуела. Той е роден на 9 юли 1974 г. в Херес де ла Фронтера, Испания. От ранна възраст проявява страст към музиката и пеенето. Продължава вокалното си обучение и бързо печели признание заради лиричния си теноров глас и способността си да предава емоции чрез пеенето.

Кариерата на Исмаел Жорди като оперен певец започва да се разгръща в началото на 2000 година и скоро той става известен с изпълненията си както на главни, така и на поддържащи роли в различни оперни театри по света. Той печели признание за интерпретациите си на роли в опери на композитори като Джузепе Верди, Джакомо Пучини, Гаетано Доницети и др.

Някои от най-значимите роли, които Исмаел Жорди изпълнява, са Родолфо в "Бохеми" на Пучини, Алфредо Жермон в "Травиата" на Верди. Едгардо в "Лучия ди Ламермур" на Доницети, Неморино в "L'elisir d'amore" на Доницети, Ринучо в "Джани Скики" на Пучини

Изпълненията на Исмаел Жорди са високо оценени заради лиричния му и експресивен стил на пеене, както и заради способността му да общува с публиката. Участвал е в много прочути оперни театри и фестивали, сред които Метрополитън опера в Ню Йорк, Кралската опера в Лондон, Teatro alla Scala в Милано и др.

Билети за концерта „Испански страсти" ТУК