В продължение на мисията си да бъде водещ източник на информация и да отразява широк спектър от теми, новинарският екип на bTV разработи нов бизнес уебсайт https://businessnovinite.bg/, който ще заеме своето място в дигиталното пространство в началото на април 2022 година. Сайтът събира на едно място всичко, което бизнес аудиторията иска да знае с достъпно съдържание от света на макроикономиката, финансите, енергетиката, кредитирането, фондовите и стоковите борси, киберсигурността, недвижимите имоти, криптовалутите и високите технологии. Бизнес сайтът е логична следваща стъпка от развитието на дигиталните проекти на bTV Media Group.

„Нашият стремеж е да показваме света на икономиката по достъпен начин така че да се разбира от всеки, който чете нашия сайт без да има магистърска степен по икономика от ВУЗ“. Това заяви в ефира на bTV Radio Спас Стамболски - главния редактор на новaта платформа за бизнес съдържание на bTV Media Group.

„Най-силният коз е любопитството на екипа. Ние сме хора, които успяваме да следим икономическите процеси. Зад усилията за сайта стои цялата „машина“ на bTV Media Group“, посочи Стамболски, като изрази благодарността си към своите колеги.

Сред най-четените теми той отбелязва коментара на доц. Емил Хърсев относно създалата се ситуация, след като Министерството на финансите не одобри поръчки за нов държавен дълг.

„Хората се интересуват каква ще бъде заплатата през следващите години, защото Министерството на финансите излезе със средносрочна прогноза, където предлагат до 2025г. минималната заплата да остане на 710лв, а максималния осигурителен праг да бъде 3400лв“, споделя Стамболски.

Като дългогодишен журналист в различни издания и опитен специалист в областта на недвижимите имоти, той изрази позицията си по отношение на растящите цени на имотния пазар: „Не е балон, а обичаен икономическият цикъл в сектора на недвижимите имоти“.

Businessnovinite.bg предлага и по-различен поглед към света на бизнеса в рубриката „Блясък“, защото „с парите не можем да си купим само храна, дрехи, апартаменти. Можем да ги използваме за забавление“, подчертава Стамболски. Според него, „всяка информация следва да бъде проверена от няколко източника, които са достоверни и доказани във времето“, като препоръчва „да не бързаме с това, което сме прочели, а да го подложим на анализ и оценка“.

„Следващата стъпка е да направим подкаст, в който да каним икономически експерти, хора на различни позиции в държавно управление, бизнесмени и всеки друг, който има отношение към икономиката“, допълни той.

Чуйте повече в интервюто на Георги Митов с главния редактор на Businessnovinite.bg Спас Стамболски: