В четвъртото си издание програма „Ваканция“ на Столична община ще даде възможност децата и младежите на София на възраст от 6 до 29 години безплатно да спортуват и да се занимават с култура в над 20 обекта на територията на целия град от 20 юни до 31 юли. В обектите на „Спортна София“ в район „Възраждане“ и в Борисова градина ще се практикуват баскетбол, волейбол, футбол, народна топка, бадминтон, тенис на маса, подвижни игри, тъч ръгби. Специалисти от 37 СУ в „Люлин“ през целия летен сезон ще работят с желаещите да подобрят представянето си в баскетбола, волейбола, тениса на маса, бадминтона. В залите „Триадица“ и „Кремиковци“ ще се играе хандбал. Майстори на фризби ще се създават на тренировки в Южен парк и в район „Подуяне“. В Княжеска градина велосипедисти ще усъвършенстват уменията си на колела BMX. Спортна школа „София“ за първи път ще предложи лечебна гимнастика във водна среда в 145 СУ в „Младост“ и 90 СУ в „Люлин“. Басейните на шест училища ще са отворени за плуване. Предвидени са туристически походи от „Княжево“ до различни кътчета на Витоша. Обучение по брейк танци ще се провежда в три точки в града – Южен парк, Борисова градина и парк „Братска могила“ в „Орландовци“. Пред Столична библиотека ще се провеждат открити уроци по суинг танци. В културния сегмент на програмата Регионален исторически музей – София ще работи при свободен вход. Пълната програма е публикувана на сайта на Столична община тук Sofia BG - Програма ВАКАНЦИЯ.

Подробности за заниманията и как младите хора могат да се включат научихме от директора на дирекция „Спорт и младежки дейности“ в Столична община Десислава Темелкова. Чрез „Ваканция“ децата спортуват, опознават живота, заздравяват връзката си с града.

„Ние провеждаме програмата с надеждата децата да обичат активния начин на живот, да познават историята на София, да имат отношение към това, което се случва. Нека родителите разберат, че децата им трябва да са здрави, отговорни, смели и да следват мечтите си.“ – добави Десислава Темелкова.

Интервю на Светослав Николов: