Столичен общински съвет прегласува решенията за Украйна – за именуването на алея пред руското посолство „Героите на Украйна“, а на площад в близост – „Борис Немцов“, както и за поставянето до края на войната на знамето на Украйна на фасадите на общински административни сгради в знак на солидарност. И трите решения от миналата сесия бяха върнати от областния управител.

„Имаме едни напълно несъстоятелни правни мотиви, които екипът на областния управител подготви, на база на които, изцяло преписвайки жалбата на БСП, бяха върнати трите решения. Днес до голяма степен се повториха дебатите, тъй като нашата позиция е ясна – против войната и в подкрепа на нападнатата страна.“ – посочи пред bTV Radio председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

По повод малобройните протести срещу решенията той каза: „Правим ценностен избор – какво считаме за добро и какво поведение в XXI в. в нарушение на Женевските конвенции считаме за недопустимо. Тези скромни демонстрации се използват от политическите играчи за концентрация на партийните активи. Това е недостойно. На мейла си получих десетки еднотипни възражения. В едно от тях погрешка бяха копирани и инструкциите как да бъде изпратено до мен. Тези възражения без съмнение не са толкова спонтанни. Ние заемаме категорична принципна позиция.“ – добави Георги Георгиев.

В разговора коментираме и новата програма за ремонт на тротоарите.

Интервю на Светослав Николов: