Трио „VIVA“ представиха новия си сингъл „Неон“ по bTV Radio. Парчето е с тригласно пеене, в брилянтно вокално съчетание на трите различни тембъра на момичетата. Режисьор на ефектното видео е Боян Карамфилов. Хореограф на танците е Реми Тоин. Автори на песента са: музика - Славчо Николов /Б.Т.Р., текст - Яна Николова, аранжимент Славчо Николов и Алекс Нушев. Песента беше сред финалистите на „Фестивала за поп и рок музика София 2021“, представена в зала 1 на НДК през септември месец.

Въпреки че работят с екип от професионалисти, „винаги се иска нашето мнение дали нещата ни харесват и дали ги усещаме“, заяви в ефира на bTV Radio Йоана Великова. „За първи път в музикално видео танцуваме и имаме хореография“ , подчертава Виктория Чешмеджиева. „Една част от хореографията направихме ден преди заснемането на клипа“, допълни тя.

 „Неон“ е третият сингъл от предстоящия звукозаписен проект  на дамското вокално трио “VIVA“.  „Албумът ще има 10 песни, работим по 5 от тях“ , признава Йоана. „Виждаме завръщане към албумите за наша огромна радост“, смята тя. „Винаги сме обичали да слушали не по един сингъл, а да чуем всички послания на артиста“,  добави Виктория Чешмеджиева.

Чаровните певици са добре познати на зрителите на bTV, след участието им в сезон 6 и 7 на шоуто „Гласът на България“. „Беше невероятно, запознахме се с много талантливи и прекрасни хора. Беше голяма емоция“, спомня си Виктория Ехиянова. „Имаше много работа и репетиции“, посочи тя. Според нея, бъдещите участници във вокалната надпревара трябва „да стъпват на сцената все едно е тяхна“. Виктория Чешмеджиева счита, че „трябва да вярват в себе си и това, което правят. Ако не са сигурни, то личи. Бъдете уверени, готови за всякакви предизвикателства и това е целта на тези предавания- да ви изкарват от зоната ви на комфорт!“ . За Йоана Великова уникалният телевизионен формат „беше трамплин за това, което ни се случи и се случва в момента“.

Чуйте повече от интервюто на Георги Митов с трио “VIVA“ в звуковия файл:

През лятото и в началото на есента „VIVA“ имаха участия с концерти на открито и на клубни сцени. Изнесоха самостоятелни концерти на Международния фестивал "Огненият Дунав" в гр. Тутракан и откритата сцена в гр. Бяла, бяха специални гости и ментори на поп-рок фестивал "Ноти по пясъка" в Приморско. В разнообразния им репертоар са включени кавъри на популярни български и световни хитове в нов аранжимент, авторските им песни „Птица в клетка“, „Тръгвам бавно“, „ Дива река“,  както и удивителни акапелни изпълнения. На голяма сцена, с адмирациите на жури и публика, през 2021, триото представи „Дива река“ на „Бургас и морето 2021“, „Неон“ на  „Фестивала за поп и рок музика – София 2021“. А най- вълнуващо за триото беше участието им в концерта на Б.Т.Р. „Пъзел“  на 13-и октомври.

 „VIVA“ е в състав- Виктория Чешмеджиева, Йоана Великова, Виктория Ехиянова.„VIVA“ се сформира през 2012 г. Имат спечелени 5 Grand Prix награди, над 20 първи места, десетки втори и трети отличия. Занимават се с музика от 4-годишна възраст в Център за изкуства „Зорница“, като са солистки в 2 музикални албума. Главни героини са в първата детска рок опера „Така ще бъде“ и в музикални спектакли.  Участнички са във ТВ форматите – „Големите надежди“, националната селекция за Детска Евровизия, финалисти в БНТ Парк Live с авторска песен.   Три поредни години са част от Успелите деца на България към фондация „Димитър Бербатов“. През 2019 г. са най-младите финалисти във фестивала за нова поп и рок песен „София пее“. Музикален продуцент и мениджър на момичетата е Славчо Николов/ Б.Т.Р. с когото записват и песните за дебютния си албум. От 2021 година, момичетата са студентки редовно обучение: Виктория Чешмеджиева - УНСС специалност “Медия икономика”, Йоана Великова - УНСС специалност “Журналистика“, Виктория Ехиянова - Национална музикална академия “Панчо Владигеров” специалност “Поп и джаз пеене”.