Към проблемите на околната среда насочва вниманието ни като предприемач, хореограф и танцьор Деян Георгиев. „Ангажиментът, който чувствам към природата, го чувстваме всички. Всички сме обвързани с околната среда и едни с други. Точно поради тази причина вярвам, че това, което създаваме, трябва да е осъзнато насочено в тази посока.“ – каза той в рубриката „Българи с посока“ по bTV Radio.

Като предприемач Деян Георгиев има стартъп за биоразградими материали за индустрията. „Вярваме, че новите бизнеси не трябва просто да намират решения, а да помагат да се променят нагласите и навиците на хората. Вдъхновени сме от структурите на природата и там намираме решения.“ – каза той за проекта, по който работи.

Бизнес начинанието си Деян Георгиев придружава от изкуство. „Ако ви покажа снимка на водорасли под микроскоп, ще разберете за какво става въпрос.“ – казва той за съвършенството в природата, което икономиката може да съхрани, а изкуството – да предаде.

Спектакълът с неговото участие „Пласт-тония“ е антиутопичен поглед към бъдещето. „Той показва мястото, в което не искаме да живеем“. – описва основата Деян Георгиев.

Със своята работа и с изкуството той показва, че на мястото на страха и безразличието можем да поставим обичта и отговорността. „Когато чувстваш връзката с природата, получаваш баланс, усещането за света е доста по-спокойно и нединамично, ненапрегнато, то е като за поток, от който си част. Природата е вдъхновение, защото тя е всичко живо – ние и всичко около нас.“

Интервю на Светослав Николов: