„За спорта без клишета“ е новият видео подкаст, който стартира този четвъртък в секцията „Спорт“ на сайта bTV Новините, в YouTube канала на bTV Media Group и в каналите на bTV в подкаст платформите Apple, Google, Spotify и Soundcloud. Така ще се запознаваме със спорта много по-близко до личността на самите събеседници, както узнахме от анонса за първия гост – дамата на художествената гимнастика Илияна Раева.

„Осъзнаваме важността да следваме водещите тенденции в световен план, усещаме, че има нужда от по-задълбочени и дълги разговори с личностите, които вълнуват спортната общественост. Подкастите дават възможност за такъв тип разговори.“ – коментира пред bTV Radio водещата Флорина Иванова. В епизодите ще се представят най-ярките личности в задълбочени и интересни интервюта, ще се говори подробно за най-важните събития. „Връзката е по-скъсена, по-приятелска, няма никаква помпозност, няма официалност, всеки се представя в своята автентичност.“ – описа облика на „За спорта без клишета“ Флорина Иванова. Тя определи общуването между журналист и събеседник като разговор между тях и добави, че специално създаденото ново студио също помага за скъсяване на връзката.

В първото издание на подкаста ще се запознаем с историята на постиженията на Илияна Раева. „Не можем да си представим през какво е преминала тя, за да стане едно от Златните момичета и сега – председател на Федерацията по художествена гимнастика. Илияна Раева започва кариерата си с голям провал – в първото си състезание е предпоследна, а впоследствие става европейски шампион. Нейната история ще е много показателна за всички хора, които искат да постигнат нещо, ще ги насърчи да не се отказват. Илияна Раева ни споделя неща, които досега никога не е разказвала.“ – представи първото издание на подкаста „За спорта без клишета“ водещата Флорина Иванова.

Интервю на Светослав Николов: