"Тази книга е и за тези, които искат да даряват щастие и спасят живот! Още от самото начало, още с първото изречение, което написах, се моля да помогне поне на един човек, тогава всички ще сме победители. Тази книга е - подадена ръка, разказ с факти за психическото прегаряне, за да можем да разберем, че има изход. Има надежда за щастлив живот. Онзи, който така бързаме да изживеем в стремежа си за успех." Това каза в предаването “За града” писателката Валентина Антонов за дебютна си книга, озаглавена "90 хроники за щастие".

"Всяко начало е трудно. Особено когато става въпрос за личен товар и житейски премеждия. Как да опишеш болката си и да откриеш душата си пред непознати за теб хора. Но това е и вид терапия. Вече не се страхувам! И го заявявам открито! Страхът е сред най-големите проблеми в човешкия свят и глава. От него тръгват много здравословни и психични болести.

Валентина Антонов описва и симптомите на т.нар. бърнаут. “Идва момент, в който усещаш, че работата до такава степен те е погълнала, че не можеш дъх да си поемеш. Същевременно започваш да се чувстваш раздразнен и свръхчувствителен от най-малки неудобства в ежедневието. Ставаш силно емоционален за всичко, което касае външен вид, поведение, отношение на хората край теб и как се отнасят с теб. Дразнят те всякакви шумове, бързаш с крайни срокове, повишаваш все по-често тон или отговаряш направо грубо. Личи си, че не си човекът, който си бил или са те възприемали отвън. Отвътре те боли постоянно, за всичко. Започваш деня с болки в главата, в корема, в краката, не можеш да стоиш прав, седнал или легнал. Не можеш да спиш спокойно. Мислиш само какво не си изпълнил, нещата се случват все по-трудно отпреди. Всичко става насила. Завладява те страшна умора и страхове към всичко и всички.”

Цялото интервю с Валентина Антонов пред водещата Лили Ангелова може да чуете в прикачения звуков файл: