„Заради пандемията хората намериха смелост да се явят на кастингите. Самите изпълнители са емблематични персонажи с интересни истории“. Това заяви в предаването „За града“ по bTV radio водещият на „Гласът на България“ Иван Тишев. Новият сезон на хитовия музикален тв.формат  започва в неделя, 12 септември точно в 20 часа в ефира на bTV.

Тишев, когото аудиторията познава от актьорската му изява в “Революция Z” и “Революция Х”, пише песни и продуцира млади артисти. „Това, че трябваше бързо да израсна, се припокрива с тази среда, която е в „Гласът на България“. Този опит, който участниците натрупват там, е безценен и изключително важен, когато искаш да се занимаваш професионално с музика“, смята той. Сега Иван Тишев ще дебютира като тв.водещ.Много съм щастлив, че съм част от екипа на този сезон на „Гласът на България“. Моята задача е да отпусна участниците преди самото изпълнение, да си поговоря с тях и да съм техен приятел“, разказа той.

 „Най-трудното в началото беше рязката смяна, бързото превключване, което трябваше да правя от интервютата до излизането на сцената. С всеки следващ ден усещах цялата тази магия близо до себе си. Вълнувам се и благодаря на колегите, с които работихме на терен“, каза професионалният музикант. Водещ на рубриката „Гласът зад кадър“ и тази година ще бъде Алекс Петканова.

„Участниците в кастингите са от 15 до около 60 години. Има българи, завърнали се от чужбина, а и представители от Сърбия, Македония, както и Далечния изток“, разкри Иван Тишев. „Имаше доста млади изпълнители с българска естрада, което за мен беше изненадващо. Имаше и фолклорни певици, което също е изненадващо, защото си мисля, че младото поколение не е близко до фолклора, а се оказа обратното“. Песните ще бъдат съпроводени от бенда, ръководен от DJ Борче, който „дава тотално различна енергия, която надъхва изпълнителите“.

В журито в най-гледаната вокална надпревара в телевизионния ефир се включват Галена, Дара, Иван Лечев и Любо Киров. Те ще заемат култовите червени въртящи се кресла и ще започнат да формират своите отбори. „За четиримата съдии  е важно емоционалното състояние, до което ще ги доведе дадено изпълнение. И аз бих последвал такава стратегия“, сподели още водещият на шоуто. В момента той пише музиката за втората част на филма „Завръщане” на режисьора Ники Илиев, както и за следващия сезон на сериала „Съни бийч“, излъчван по bTV. 

Чуйте още от интервюто на Георги Митов с Иван Тишев: