Освен със силата на семейството, Коледа е свързана и с новата позитивна енергия и промяната към по-добро. Ще ги откриете в новата песен на Voice Academy, озаглавена “За Коледа си пожелавам”.

„Отдавна има ниша в създаването на песни за деца и тийнейджъри. Трябва да се подхожда интелигентно към тях. Поводът за създаването беше инициативата „Българската Коледа“, която даде тласък за целта“, заяви в ефира на bTV radio идейния инициатор на състава и вокален педагог в едноименната музикална школа Петя Данкова. Музиката, текста и аранжимента е дело на тандема Александър Васев- Петя Данкова. За реализацията на песента работят и музикантите Васил Вутев, Мирослав Найденов и Емилио Мархолев, а Димитър Ганчев се грижи за саунда. Солисти са Мия Александрова, Василена Станева, Яна Врабевска, Ана Сотирова и момичетата от Singer-Songwriter.


Песента е насочена към „всички хора на всички възрасти“, които да имат по-смели мечти, а посланието накратко е „да си подарим ракета“. „Някои деца успяха да се мобилизират, но с ясна система и екипна работа с подкрепата на родителите“, коментира Петя Данкова. „Всекидневно срещаме деца, които искат да пеят на големи стадиони или искат да бъдат Бионсе. Опознавайки себе си и дейността и работа на един артист-изпълнител, биха могли да изберат осъзнато дали да се занимават с този тип изкуство“, допълни тя.

„Подкрепям подобни формати като „Гласът на България“ и смятам, че участието с цел и конкретен план, то може да бъде много полезно за развитието на един млад талант“, посочва още Данкова. „Българската музика е нещо изключително красиво и вярвам, че това ни прави уникални. Магията е в българския фолклор и смятам, че нашите творци трябва по-смело да ги преплитат в своите композиции“, добави създателката на Voice Academy.

Чуйте цялото интервю на Георги Митов с Петя Данкова в звуковия файл: