Хиляди дръвчета потеглиха към цяла България благодарение на Гората.бг. Това сподели в ефира на bTV Radio Никола Рахнев, който е създател на инициативата.

„Много ми се иска да създадем нови традиции, които да подпомагат земята, които да помогнат за едно по-добро бъдеще за нашите деца, а именно да засадим дърво за Коледа, вместо да отсечем такова. На мен лично ми се струва много правилно и хиляди хора по цяла Българя подкрепят тази моя идея“, каза той.

До момента от Гората.бг са подарили около 30 000 иглолистни дръвчета. Преди това е имало и две кампании, благодарение на които са раздадени и дюли и аронии. „С които изпратените по куриер дръвчета минават 50 000. Отделни в 20 града в цяла България раздаваме между 10-15 000 дръвчета на всички желаещи. До момента инициативата Гората.бг е подарила над 1 500 000 дръвчета за 9 години“, допълни още Рахнев.

Тази събота от Гората.бг ще засадят 7000 дръвчета близо до Шумен. Те ще бъдат ароматни липи, величествени дъбове и плодоносни диви круши. Всеки, който иска да помогне за тяхното засаждане, може да се включи. Доброволците се събират в 11:00 часа до с. Венец(точната локация можете да видите на страницата на Гората.бг във Facebook).

„Всички, които са от Шумен, Варна, Русе, Търново, Добрич, Силистра, не им е толкова далеч. Емоцията са заслужава. Просто елате и помогнете със своя труд и участвайте в този празник“, каза още той.

Чуйте цялото интервю на Тереза Захариева с Никола Рахнев.