В рамките на една седмица bTV Media Group по много начини обърнахме внимание на нашите аудитории към живот в хармония с природата в много аспекти от ежедневието. Мотото на „Зелената седмица“, която се провежда за втори път в каналите на bTV Media Group е „Отговорни към природата заедно.“ „Тази година не само лицата на bTV ни призоваваха да живеем в хармония с природата, но и даваха личен пример. Имах задачата да показвам личния пример на колегите, сред които – Виктория Готева-Димитрова, Милица Гладнишка… Каузата е свързана с това да направим нещо хубаво за себе си, да живеем по-добре за нас самите, да се храним по-здравословно и да пестим от ресурсите, включително нашите лични. Това е една много близка до всеки от нас тема.“ – посочи в интервю по bTV Radio Метеорологът на bTV Станислав Цалова.

През седмицата изведохме различни аспекти на грижата за природата – по отношение на транспорта, рециклирането на отпадъци, храната, енергията… Днес темата е биоразнообразието. „В „Тази сутрин“ Ладислав Цветков разказа колко уникален е морският свят на Черно море, показа ни света на прилепите. Утре „Зелената седмица“ продължава с темата за водата, а в неделя я приключваме с фокус върху добрия пример. Идеята е тя да продължи във всеки ден от ежедневието ни.“ – посочи основното Станислава Цалова.

С действията си променяме света, ката показва инициативата „Да изчистим България заедно“, която тази година ще бъде на 14 септември. „Тази година ще се опитаме и да бъдем по-добри стопани на водните пространства. Видяхме, че лошото стопанисване води до негативни последствия за всички. България отдавна е забелязана от света с инициативата „Да изчистим“ и показваме, че сме изключително мотивирани. Хората сме много заедно в това да си подадем ръка в името на нещо хубаво.“ – заключи Станислава Цалова.

Интервю на Светослав Николов: