Солистката и звезда на мюзикъла в Националния Музикален Театър „Стефан Македонски“ Десислава Николова DAISY дебютира на италианската сцена с денс поп парчето “We danced all night”. То бе публикувано в целия свят в основните стрийминг платформи и музикални магазини онлайн от италианския лейбъл „The Spaceman Music”, а слушателите на bTV radio успяха да чуят първи в България.

„Това е моя първи съвместен проект с италианския екип“, сподели в ефира на bTV radio Десислава Николова DAISY.  Текстът и музиката са дело на Давиде ла Болита, музикален продуцент - Лоренцо Мориконе. „Вокалите записахме в София“, подчерта изпълнителката. “We danced all night е първият сингъл от предстоящия компактдиск на Десислава Николова DAISY, който ще бъде издаден до края на годината.

По думите й, посланието на песента е „любов, обич, живот в сърцето. Истината е там. Нека бъдем по-свързани със сърцето, тя е врата на душата ни!“. Според Десислава Николова, „крайната цел на всеки един, който се занимава със сценично изкуство е да дава любов на публиката, да трансформира полета...Всеки е тук на тази планета за да допринесе за по-доброто съществуване на всеки един от нас“.

Освен дебютното си парче, DAISY представи в Италия своя спектакъл “Гала Мюзикъл“. Заглавия като „Кабаре“, „Чикаго“, „Мамма миа“, „Чаплин“, „Котките“ са само някои от мюзикълите в шоуто, което покори сцените на открито в Херцогския дворец Реджа ди Колорно в Парма /20 юли/ и Кастело ди Падернело в Бреша /22 юли/. Най-популярните песни от жанра бяха изпълнени на живо и изтанцувани от Деси, заедно с балерините от "Arp Dance Company" и хореографиите на Анарита Позесере.

„С балета имахме няколко сегмента, като те имаха и индивидуални неща, които изпълняваха. Разполагахме с една вечерна репетиция и с една двуразова, в която вече трябваше да дишаме като един организъм. Всичко се случи още на първата репетиция“, припомни DAISY. „Мюзикълът не е толкова добре познат в тази страна и не очаквах толкова топло посрещане“, допълни тя.

Любовта към Италия винаги и съпътствала Десислава Николова, която изпълнява прочутата канцонета „Santa Lucia“ в спектакъла „Влюбените“ на Голдони, режисиран от Снежина Петрова в НБУ. „От малка обожавам италианската музика. В по-късен етап, когато посетих няколко градове, това усещане се засили“, подчертава талантливата актриса, певица и балерина.

Daisy е родена в София в семейство на музиканти. Тя се докосва до музиката още от ранна детска възраст. Пътят й на сцената започва като балерина в една от най-популярните групи за модерен балет в България – “Балет Дива”, с които се изявява в продължение на повече от десет години, поддържайки паралелно успешна кариера в бизнес авиацията. Впоследствие, решава да потвърди трайно своя курс, развивайки артистичните си умения в специалност „Театрално Изкуство“ на Нов Български Университет, където се дипломира с Актьорско Майсторство и учи също оперно пеене и танцов театър. Тук Деси задълбочава своите познания и развива техника за музикално изразяване. През 2015 година сцената заема основна част от нейния живот: тя става солист на Национален Музикален Театър “Стефан Македонски” и започва да се изявява в множество продукции мюзикъл и оперета в България, участвайки също в спектакли на Национална Опера Варна. „Мулен Руж“, „Коса“, „Графиня Марица“, „Чикаго“, „Чаплин“, „Царицата на Чардаша „– това са само малка част от продукциите с участието на Daisy, която завладява сцената със своя чар, изразителност и неудържима страст.

Чуйте цялото интервю на Георги Митов с Десислава Николова DAISY  в звуковия файл: