Големите звезди на българия ще пеят за децата на Украйна в благотворителния концерт „Мир, Любов, Съпричастност“. Той ще се проведе на 6 март от 12:30 ч. в парк-театър „Борисова градина“. На сцената ще излязат Ирина Флорин, Камен Донев, Любо Киров, Орлин Павлов, Владимир Ампов – Графа, Васил Петров, Поли Генова, Братя Аргирови, Михаела Филева, Дани Милев, дует „Мания“, група Expose и „Нов цирк“. Всички събрани от билети средства ще бъдат предоставени на Българския червен кръст в полза на бедстващите украински деца. Билети се продават на касата на театъра и в мрежата на Ивентим. Партньори на събитието са bTV Media Group, Българския червен кръст и Столична община.

„Събитието е насочено към децата, които страдат. В тези тежки времена, в които целият свят е вперил поглед в Украйна, вярваме, че добротворството не е празна фраза. Любовта е действие. Ние, артистите, от чисто сърце искаме да дадем добър пример за това как човек трябва и може да застава на страната на такива изключително полезни каузи. В центъра ще са послания, свързани с мира и съпричастността. Ще говорим колко е важно да сме хора и по човешки начин да помогнем на бедстващинте.“ – коментира пред bTV Radio режисьорът на спектакъла Борис Радев, който е и ръководител на парк-театър „Борисова градина“.

Накрая на спектакъла всички артисти ще изпълнят песента „Заедно“. „Да бъдем заедно ще е поантата. Много е важно да сме единни в това да си помагаме, да си даваме надежда, защото тя ще даде сили на бедстващите да се справят с положението, в което са.“ – каза Борис Радев.

Интервю на Светослав Николов: