”Ако докладът за състоянието на КТБ е положителен, ще е възможно пазарно решение за справяне с кризата в банката и предприемане на действия по оздравяването й от страна на настоящите или евентуални нови акционери”. Това мнение изрази пред bTV икономистът Владимир Каролев и допълни, че очаква докладът на трите одиторски фирми, които са сред най-реномираните в България, да е достатъчно сериозен.

Каролев подчерта, че единственото сигурно към момента е, че влоговете до 100 000 евро са гарантирани при всякакво развитие на казуса с КТБ. „Българската банкова система като цяло е ликвидна дори може и да се каже свръхликвидна. Няма обаче банка в света, включително и в България, която, ако нейните акционери изпаднат в паника, да не се изправи пред възможността за фалит”, уточни икономистът.

Криенето и неказването на цялата истина продължава около аферата „КТБ” продължава. Това смята адвокат Веска Волева. "Лицензът на една банка се отнема, когато в продължение на 7 дни имаме наличие на невъзможност тя да плаща поискани от нея суми. Затова не смятам, че отнемането на лиценза е най-важното в случая с КТБ, а по-скоро как трябва да се постъпи оттук нататък. КТБ е била държана под похлупак от страна на държавата, но това се отнася и за всички банки в страната”, каза още тя.

Според адвокат Волева в момента отново се прави опит да се замете истината за това кой е виновен за случващото се в КТБ.