Лидерите на парламентарните партии ще се срещнат днес в Народното събрани, за да обсъдят бъдещото управление на страната.

Това съобщи в понеделник заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в кулоарите на парламента.

На първия ден на Народното събрание председателят на партията Бойко Борисов представи от парламентарната трибуна идеята си за такива разговори още в рамките на тази седмица, на които да се обсъдят вариантите за правителство.

Той даде три времеви опции - кабинет до идната година и избори "2 в 1" заедно с местните, вторият вариант е за две години и вот, отново "2 в 1", но заедно с президентските избори. Третата опция е правителство с пълнен мандат - т. е. четири години.

Борисов обяви, че е готов да поеме отговорност и за трите варианта, както и да не бъде самият той начело на Министерския съвет.

На вчерашната национална среща в НДК с актива на ГЕРБ участниците са се обединили единодушно около кандидатурата на Борисов за премиер, каза заместникът му в партията Цветан Цветанов. "Самите стъпки, които могат да бъдат реализирани - за една, две или четири години, отговорът ще бъде даден на лидерската среща", коментира Цветан Цветанов и добави, че решението зависи от желанието и отговорността на всички представени в НС партии.

Според него за държавата е най-важно да има стабилност и достатъчно дълъг срок да бъдат реализирани политиките, необходими за това.