След вчерашния мрачен облачен ден, днес ни очаква по-лятно време. Още през нощта почти навсякъде облаците се разотидоха и направиха място за слънцето. А то днес ще грее без да се спира почти пред нищо.

Само след обяд над североизточните и над планинските райони отново ще се заоблачи, но валежи не се очакват. Вятърът отслабна, като по-ветровито ще се задържи над източните райони. Температурите ще се повишат и ще са предимно между 28 и 32 градуса.

По морския бряг те ще са една идея по-ниски, но остават перфектни за плаж. И водата ще е с подобна температура - около 26-27 градуса. Вълнението ще е слабо, само на юг от Бургас умерено.

В планините също ще преобладава слънчево време с повече облаци след обяд. Вятърът ще е умерен, а температурите – малко по-високи от вчерашните. По планинските ни курорти те ще са между 18 и 25 градуса.

Това лятно и слънчево време ще се задържи и през следващите два дни. Утре температурите още повече ще ни сгорещят и вече ще са между 30 и 35 градуса.

В четвъртък слънцето също ще грее почти без да се скрива. В по-голямата част от страната ще остане топло, но от северозапад ще започне да прониква по-хладен въздух. Привечер над югозападните райони е възможно и да превали.

В петък превалявания ще има над западните и планинските райони, докато над източните ще е слънчево. Температурите ще се понижат с няколко градуса.

За почивните дни за сега времето обещава да е слънчево и без валежи. Възможни са обаче и изненади.