„В тази кампания фокуса, който поставяме от ВМРО е върху темите сектор Сигурност, образование, здравеопазване и транспорт. За разлика от останалите кандидати ние не предлагаме някакви велики решения, огромни обещания, действаме с прагматизъм и то в сфери, в които сме доказали, че имаме и ясна програма как да работим, имаме и постигнати успехи.“ Това коментира пред bTV Radio Карлос Контрера, който е кандидат за кмет на София на ВМРО – Българско национално движение и водач на листата за местните избори.

Той обясни и защо е приел номинацията за кандидат-кмет, след 2 мандата като общински съветник: „Получих еднозначно доверието от структурите на ВМРО, които ме номинираха за кандидат-кмет за София, и защото за тези 2 мандата смятам, че натрупах познания, опит и мога да бъда полезен както на столичани, така и на работата въобще в общинския съвет, защото се видя, че през последните години ние не сме застраховани от кризи и трябва да се вземат решения, а решения могат да се вземат от хора, които са подготвени.“  

Сред идеите, които Карлос Контрера предлага по време на кампанията са връщане на броячите по светофарите, както и зелена вълна по време на пиковите часове.

„Много лесно Столичната община се отказа от тези системи – да кажем за управление или сигнализиране на трафика, защото ние като софиянци бяхме свикнали със секундарниците, и с мигащото зелено дори и практически се доказа, и в момента има теренни проучвания, че това улеснява водачите и предотвратява ситуации, в които може да се стигне до пътнотранспортни произшествия, включително тежки. Няма какво да обясняваме – когато светофарната уредба даде сигнал, че ще има промяна, вие много по-лесно и по-бързо може да реагирате, отколкото когато изведнъж светва жълто, да кажем, след което червено, и липсата на тези 2 начина за сигнализация – и със секундарниците, и с мигащата зелена светлина, понякога води до навлизане в кръстовищата на забранен сигнал, или до рязко набиване на спирачки, до маневри, които водят до риск от катастрофи и смятам, че човешкият живот е по-ценен от нашите нормативни разправии с МРРБ и следва общината да върне този начин на сигнализация. Един, два, три ,пет инцидента да предотвратим, това е все от полза.“, обясни Карлос Контрера.

Цялото интервю с идеите на Карлос Контрера и ВМРО за сигурността, пътната безопасност и решаването на проблемите в столицата, можете да чуете на звуковия файл.