До няколко дни ще бъде създаден единен национален контролиращ орган, който да следи състоянието на язовирите и да координира действията за защита от наводнения, обяви министърът на вътрешните работи Веселин Вучков. От вчера той е в Гълъбово, където все още е в сила бедственото положение.

„Ако има основен голям проблем, то това е липсата на единен национален контролиращ орган. Тук проблемът не е от малки безопасни язовири, а от големи национални язовири”, обясни министърът и допълни, че за река Тунджа днес и утре са критичните нива, но всичко зависи от атмосферните условия.

Междувременно жители на Елхово се подготвят да влязат с лодка на мястото на разливите на река Тунджа. Момчетата са снабдени с гумени ботуши и с гребла. Обстановката в града е спокойна, няма никакво напрежение и паника. Нивото на реката е 4. 25 см. Увеличението е с 25 см. над критичните, но въпреки това не се налага евакуация. Наводнени са три улици. Около десетина къщи са със залети дворове. Разливите в Елхово продължават да се увеличават и да стават все по – големи.