Областите с оранжев код, където се очаква да паднат нови до 40 литра на квадратен метър, са Враца, Монтана, София област, Пловдив, Пазарджик и Смолян. По-слабият жълт код е в сила в 12 области и в тези райони ще паднат между 20 и 30 литра дъжд.

Междувременно една жена загина в в Сърбия, четири месеца след като рекордните наводнения взеха над 80 жертви на Балканите. Сред най-тежко засегнатите е източното село Текия. Над 300 от общо 1000 жители на селото е трябвало да бъдат евакуирани. Други части на Източна Сърбия също се опитват да се справят с прииждащите води, включително градовете Неготин, Кладово и Майданпек, където се изляха над 50 литра на квадратен метър.

Съседна Хърватия също е засегната от наводненията. Няколко града в централната част на страната са в най-тежко положение. В Хърватия поройните дъждове продължават вече седмица. Това е второто сериозно наводнение в региона за годината. При предишното бяха засегнати близо 2 милиона души. Европейската банка за възстановяване и развитие оцени щетите от стихията на 3 милиарда евро.